Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας – εντατική: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας – εντατική: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Κουφοντίνας - εντατική: Ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά την πολυήμερη απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει.

Κουφοντίνας – εντατική: Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος την Παρασκευή μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο του Βόλου μετά από πολυήμερηαπεργία πείνας που είχε ξεκινήσει. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο από τους ιατρούς να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου».

Λίγες ημέρες πριν, η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ εξέδωσε δελτίο Τύπου για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητώντας την υλοποίηση παλαιότερης δέσμευσης της κυβέρνησης περί κατάργησης του εισαγγελικού βέτο, ενώ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που είχε ζητήσει να μελετήσει τη δικαστική απόφαση απορρίψεως του αιτήματος του δεν έχει ακόμα αποφανθεί. Με βάση την ιατρική γνωμάτευση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου έχει επιβαρυνθεί ενώ ο ίδιος παρά την εισαγγελική εντολή αρνείται την αναγκαστική σίτιση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με βάση «το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση της κατάστασης και οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις, στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις , για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας, στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας».

Έχει χάσει 12,5 κιλά

Μάλιστα, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα γνωστοποίησε την ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας «Λουκά» της 17Ν.Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, ο Κουφοντίνας έχει απώλεια βάρους 12,5 κιλά, παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις