Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υποχθόνιος – Τσίπρας: Απίστευτη συνάντηση – Ο ράπερ εξηγεί στον πρωθυπουργό τι είναι το… «Mama»
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχθόνιος – Τσίπρας: Απίστευτη συνάντηση – Ο ράπερ εξηγεί στον πρωθυπουργό τι είναι το… «Mama»

Υποχθόνιος - Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός ακούει μάλιστα με... προσοχή τον "Υποχθόνιο", που έδωσε το παρών στην ομιλία του.

Υποχθόνιος – Τσίπρας: Το παρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο Gazarte, όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε ο ράπερ «Υποχθόνιος» γνωστός ως «Υπό». Ο ράπερ, αφού ανέβασε stories στο Instagram με τον Νάσο Ηλιόπουλο, την Ρένα Δούρου και τον Αλέξη Γεωργούλη, πόσταρε και ένα βίντεο που τράβηξε ο ηθοποιός και υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό, ο «Υπό» φαίνεται να προσπαθεί να εξηγήσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τι σημαίνει… «μαμά» από το γνωστό τραγούδι-viral «Mama ?». Όπως λέει το «Το μαμά που άκουσες είναι…οικογενειοκρατία, ενώ το «δεν είναι μαμά» σημαίνει «φτιαγμένος». Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ακούει προσεκτικά τον ράπερ και να χαμογελά.

 Ποιος είναι ο “Υποχθόνιος”

Ο Αναστάσιος Καρακώστας, ευρύτερα γνωστός ως Υποχθόνιος ή Tesla, ήταν μέλος του rap συγκροτήματος Ζωντανοί Νεκροί και ιδιοκτήτης της ραπ δισκογραφικής Capital Music. Το 1994 ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την Ραπ Μουσική. Το 1996, ο Υποχθόνιος συνάντησε τον Τάκι Τσαν και τον Μηδενιστή, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει ένα σχήμα ονόματι Gate of the Living Dead. Ο Υποχθόνιος και ο αδερφός του, Καταχθόνιος, προστέθηκαν σε αυτό και το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Ζωντανοί Νεκροί. Σήμερα θεωρείται, από ορισμένους οπαδούς του hip hop, ως το καλύτερο rap συγκρότημα της Ελλάδας ενώ είναι το πρώτο που δραστηριοποιήθηκε στα είδη των battle, hordcore και gangsta. Οι ΖΝ ολοκληρώθηκαν με την ένταξη του Χαρμάνη στο σχήμα. Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Στη Χώρα Των Καλύτερων MC’s και το 1998 το LP Ο Πρώτος Τομος. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο mixtape με τίτλο το Παιδί του δρόμου.

Οι χρονιές 2010-2012 για τον Υποχθόνιο ήταν από τις καλύτερες του επαγγελματικά καθώς κυκλοφόρησε το club-hit Κάνε ντου και την ραδιοφωνική επιτυχία Όντως μαζί με την Έλλη Κοκκίνου, ενώ έβγαλε και το LP Ποιόν Ακούς ως προσωπικό δίσκο. Το 2014 κυκλοφόρησε με την εταιρεία Spicy το ραδιοφωνικό κομμάτι Το μυαλό μου γυρνάει. Το ίδιο έτος και μαζί με τον μουσικό παραγωγό Skive δημιούργησε την δισκογραφική εταιρεία Capital Music. Το 2012 κυκλοφόρησε το trap άλμπουμ Βρέχει Φράγκα όπου ο Υποχθόνιος, με νέο στυλ, έκανε επίδειξη flow και ατάκας πάνω σε trap ήχους.

Το 2016 κυκλοφόρησε τα τραγούδια Pacman και Colombiano

Αργότερα στο ίδιο έτος κυκλοφόρησε το EP του Δεύτερου Τόμου Πάσα Ντουμάνια/Παραισθήσεις με τους ΖΝ, και το επίσημο remix του Colombiano στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Slogan, N.O.E., Εφτάψυχος και Raf. Toν Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε το Maradona που έγινε viral, με 15 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάστηκε με τον SNIK στο remix του τραγουδιού Panda και λίγο αργότερα στο τραγούδι DAB.

Έπειτα ακολούθησε το τραγούδι Peru σε συνεργασία με τον Yung Light το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα του hits καθώς έχει φτάσει τις 7 εκατομμύρια προβολές.Μετά ακολούθησαν τα κομμάτια Ελένη Βιτάλη και Sauce σε συνεργασία με τον FY. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το Μεγιστάνας μαζί με τον Mad Clip.

Επίσης, ο Υποχθόνιος, το 2016 συνεργάστηκε με τον SNIK στο viral τραγούδι Dab και στο τραγούδι Panda.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις