Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Eurovision 2019: Το τραγούδι που κατάφερε να “καταποντίσει” Ελλάδα και Κύπρο.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2019: Το τραγούδι που κατάφερε να “καταποντίσει” Ελλάδα και Κύπρο.

Eurovision 2019: Ντούσκα και Τάμπτα κέρδισαν τις εντυπώσεις στον α' ημιτελικό, όμως η Αυστραλία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Eurovision 2019: Ολοκληρώθηκε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision στον οποίο διαγωνίζονταν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος. Δεκαεπτά χώρες εμφανίστηκαν στη σκηνή του Τελ Αβίβ, στον πρώτο αυτό ημιτελικό της Eurovision για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Μόνο δέκα όμως μπορούσαν να πάρουν το εισιτήριο μετά την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού, μεταξύ των οποίων και η Τάμτα και η Κατερίνα Ντούσκα.

Οι παρουσιαστές της Eurovision έλαβαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα και ανακοίνωσαν ένα, ένα τα ονόματα των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν. Οι δέκα χώρες που προκρίνονται είναι: Ελλάδα, Λευκορωσία, Σερβία, Κύπρος, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία. Στις εκπλήξεις της βραδιάς σαφέστατα, ο αποκλεισμός της Ουγγαρίας και ίσως και του Βελγίου. Εντός της δεκάδας των χωρών που περνούν στον τελικό της Eurovision το Σαν Μαρίνο, που οι στοιχηματικές αποδόσεις έδιναν στην 15η θέση, όπως και η Λευκορωσία που εμφανιζόταν εκτός τελικού και στην 13η θέση.

Η Τάμτα εμφανίστηκε πρώτη το βράδυ της Τρίτης. Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, που στοίχισαν στην Κύπρο έξι θέσεις στην κατάταξη με βάση τα γραφεία στοιχημάτων, η Τάμτα και η ομάδα της φαίνεται πως κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό που παρακολούθησε από κοντά τον ημιτελικό της Eurovision.

Μεγάλο φαβορί  η Αυστραλία και το Zero Gravity, με την ξεχωριστή σκηνική παρουσία που έκανε την υψίφωνο Κέιτ Μίλερ να μοιάζει πως αιωρείται στο διάστημα:

Eurovision 2019: Η δύσκολη ερώτηση στην Τάμτα

Όσο οι Έλληνες τηλεθεατές έβλεπαν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του Α’ Ημιτελικού της Eurovision 2019, το πρόγραμμα συνέχιζε κανονικά τη ροή του. Αυτό που δεν είδαμε, λοιπόν, ήταν η ερώτηση του παρουσιαστή στην Τάμτα για την περσινή συμμετοχή της Κύπρου με την Ελένη Φουρέιρα, ερώτηση που φαίνεται πως έφερε σε δύσκολη θέση την τραγουδίστρια.

Eurovision 2019: Τι τηλεθέαση έκανε

Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love για την Ελλάδα και η Τάμτα με το Replay για την Κύπρο έκλεψαν τις εντυπώσεις στον Α΄Ημιτελικό της Eurovision 2019. Η ΕΡΤ2, ωστόσο, δεν κατάφερε να κλέψει πολλούς τηλεθεατές. MasterChef και Τατουάζ πέρασαν αρκετά μπροστά στην τηλεθέαση, πιέζοντας τη Eurovision, το Survivor και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ, τα οποία έκλεισαν σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι, ο μουσικός διαγωνισμός κινήθηκε γύρω στο 15%, ενώ σε τέταρτο δεν ξεπέρασε το 20,7%.

Τα καυτά φιλιά όταν ανέβηκε στη σκηνή η Dana International

Η Dana International, 21 χρόνια μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό που διεξήχθη τότε στο Μπέρμιγχαμ, εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision 2019 και ερμήνευσε το τραγούδι Just the way you are του Bruno Mars. Η κάμερα γυρνούσε από ζευγάρι σε ζευγάρι, με την Dana να προτρέπει τους θεατές, μέσω του τραγουδιού, να φιληθούν μεταξύ τους. Νέοι, ηλικιωμένοι, ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και αντάλλαξαν ένα καυτό φιλί με τους συντρόφους τους.

Η εκρηκτική εμφάνιση της Netta

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις