Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Dana International: Η επιστροφή της ντίβας στην σκηνή της Eurovision και τα γκέι φιλιά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Dana International: Η επιστροφή της ντίβας στην σκηνή της Eurovision και τα γκέι φιλιά

Dana International: Η εντυπωσιακή transgender καλλιτέχνιδα τραγούδησε το «Just The Way You Are» του Bruno Mars

Dana International: Πάνω από δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που η Dana International, η transgender τραγουδίστρια από το Ισραήλ, έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον τελικό της Eurovision 1998. Εχθές, στον ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού που φιλοξενείται φέτος στο Ισραήλ, η Dana International επέστρεψε στη σκηνή της Eurovision και κατέπληξε για μία ακόμα φορά το κοινό. Η ισραηλινή ντίβα παραμένει εντυπωσιακή αλλά δεν θύμιζε και πολύ τον εαυτό της πριν από 21 χρόνια. Με ένα κατακόκκινο φόρεμα, η Dana International εμφανίστηκε στη σκηνή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στο Τελ Αβίβ και ξεσήκωσε τα πλήθη, αν και δεν ερμήνευσε το τραγούδι που της χάρισε τη νίκη.

Η transgender τραγουδίστρια επέλεξε τελικά να τραγουδήσει μια διασκευή του «Just The Way You Are» του Bruno Mars, θέλοντας να στείλει ένα ένα μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και της ελευθερίας σεξουαλικής έκφρασης. Η εμφάνισή της μάλιστα συνοδεύτηκε από ένα «παιχνίδι» των καμερών με τηλεοπτικές καρδιές, που εστίαζαν σε ζευγάρια από το κοινό προτρέποντάς τους να φιληθούν. Ζευγάρια όλων των φύλων και όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και γκέι ζευγάρια, φιλήθηκαν ζωντανά στη Eurovision στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις.

Ποια είναι η Dana International

Η Σάρον Κοέν, γνωστή επαγγελματικά ως Dana International, είναι Εβραία ποπ τραγουδίστρια. Έχει κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ και τρία επιπρόσθετα συλλογικά άλμπουμ. Είναι κυρίως γνωστή για τη νίκη της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1998 στο Μπέρμιγχαμ με το τραγούδι “Diva”.

Μετά την ενοποίηση της αρχικής εμπορικής της επιτυχίας με τους δίσκους Umpatampa (1994) και Maganuna (1996), επιλέχθηκε το 1998 για να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι της “Diva”. Έγινε ευρέως γνωστή στο Ευρωπαϊκό κοινό μετά την πρώτη θέση στη Eurovision.

Η Dana μετά από αυτή την επιτυχία με τα άλμπουμ Free (1999), Yoter Veyoter (2001), HaHalom HaEfshari (2002) και Hakol Ze Letova (2007), εκπροσώπησε το Ισραήλ στην Eurovision για δεύτερη φορά το 2011, αυτή τη φορά με το τραγούδι “Ding Dong”, η οποία δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Την ίδια χρονιά, έγινε κριτής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων Ισραηλινών μουσικών Kokhav Nolad.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις