Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεμπράσκα: Αγρότης έκοψε το πόδι του με σουγιά για να απεγκλωβιστεί από μηχάνημα!
ΚΟΣΜΟΣ

Νεμπράσκα: Αγρότης έκοψε το πόδι του με σουγιά για να απεγκλωβιστεί από μηχάνημα!

Νεμπράσκα: Το ένστικτο της επιβίωσης μπορεί να σπρώξει έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τα όριά του

Νεμπράσκα: Το ένστικτο της επιβίωσης μπορεί να σπρώξει έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τα όριά του. Αυτό συνέβη στη Νεμπράσκα τον περασμένο Απρίλιο, όταν ένας αγρότης ακρωτηρίασε το πόδι του με έναν σουγιά, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από μηχάνημα. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο 63χρονος Kurt Kaser μετέφερε καλαμπόκι στο αγρόκτημά του, όταν ξαφνικά το πόδι του «πιάστηκε» σε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για τη φόρτωση σιτηρών. Εξωτερικά μπορεί να μοιάζει με έναν χοντρό σωλήνα αλλά στο κέντρο υπάρχει ένα άξονας στον οποίο εφάπτονται μεταλλικοί έλικες και όλο αυτό περιστρέφεται σαν τρυπάνι. Σε αυτούς τους έλικες πιάστηκε το άκρο του άτυχου άνδρα, ο οποίος άρχισε να αιμορραγεί.

Γνωρίζοντας ότι ήταν μόνος του στο κτήμα και ότι δεν θα ερχόταν κανείς να τον βοηθήσει, ο 63χρονος συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να πεθάνει από αιμορραγία. Έπρεπε να ελευθερωθεί ώστε να φτάσει στο τηλέφωνο, που βρισκόταν σε μια καλύβα αρκετά μέτρα μακριά, και να καλέσει βοήθεια. «Δεν ήξερα τι να κάνω και επίσης δεν ήξερα για πόση ώρα ακόμη θα είχα τις αισθήσεις μου. Ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την προσπάθεια, αλλά μετά θυμήθηκα πως είχα μαζί μου έναν σουγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αγρότης στο CNN. Ο 63χρονος ξεκίνησε τη βασανιστική διαδικασία του απεγκλωβισμού του, κόβοντας ο ίδιος το πόδι του. «Ήξερα πως είχα τελειώσει με το κόψιμο γιατί ένιωσα περίεργα κάποια στιγμή, ίσως να έκοβα κάποιον τένοντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Μόλις απελευθερώθηκε, ο Kaser σύρθηκε για αρκετά μέτρα στο πλησιέστερο τηλέφωνο και πήρε τον γιο του, ο οποίος κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Στη συνέχεια ένα ελικόπτερο μετέφερε τον αγρότη στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της πολιτείας. Πάντως ο ίδιος δηλώνει «τυχερός» αφού η περιπέτειά του θα μπορούσε να είχε τελειώσει όχι με τον ακρωτηριασμό του, αλλά με τον θάνατό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις