Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκλογές 2019: Ηδύλη – Ιωάννα Χάλαρη, “για έναν σύγχρονο Πειραιά”
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019: Ηδύλη – Ιωάννα Χάλαρη, “για έναν σύγχρονο Πειραιά”

Εκλογές 2019: H Ηδύλη-Ιωάννα Χάλαρη, εκπαιδευτικός, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, για "έναν σύγχρονο Πειραιά".

Εκλογές 2019: Για ένα σύγχρονο Πειραιά, Ηδύλη – Ιωάννα Χάλαρη, Εκπαιδευτικός, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο. Η Ηδύλη γεννήθηκε το 1988 και είναι γέννημα- θρέμμα Πειραιώτισσα, με καταγωγή από τον Κότρωνα Λακωνίας και τις Κυκλάδες.  Είναι  κόρη του Αντώνη Χάλαρη (εκ μητρός Κοτρωνάρος) και της Αθηνάς Αλαφούζου και κατοικεί στα Υδραίικα του Πειραιά. Φοίτησε στην Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’ Arc» στον Πειραιά και στην «Πολύτροπη Αρμονία». Είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών– τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην Ψυχολογία και στην Παιδοψυχολογία της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α και στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη και Συμπεριφορά στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Παράλληλα έχει εξειδικευτεί στην εφαρμογή νέων μεθόδων και πρακτικών στη διδακτική της γαλλικής γλώσσας. Τέλος έχει επιμορφωθεί με εξειδικευμένα σεμινάρια για τις ικανότητες επικοινωνίας, την παιδαγωγική αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και τον σχολικό εκφοβισμό.

Είναι πιστοποιημένη Καθηγήτρια Braille (γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά) από το Κ.Ε.Α.Τ &  Φάρο Τυφλών Ελλάδας. Έχει  εργαστεί ως διερμηνέας γαλλικής γλώσσας στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ  για τις παιδικές κατασκηνώσεις. Γνωρίζει  άπταιστα 2 γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά. Έχει από νωρίς δραστηριοποιηθεί ως ενεργός πολίτης προσφέροντας εθελοντική διδασκαλία στο φροντιστήριο διδακτικής ξένων γλωσσών στο Πρόγραμμα «Εθελοντισμού και αλληλεγγύης»  του Δήμου Πειραιά .

Σήμερα είναι εθελόντρια στο Ναυτικό Όμιλο Sailability Hellas – Ιστιοπλοΐα για όλους ΑΜΕΑ.

Εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και είναι πιστοποιημένη εξετάστρια του Γαλλικού Ινστιτούτου (IFA). Είναι μέλος του Συνδέσμου Καθηγητών Ελλάδας Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. και μέλος του Συλλόγου Καθηγητών Ελλάδας Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.

Λίγα λόγια για να με γνωρίσετε καλύτερα 

Αγαπητοί Πειραιώτες και Πειραιώτισσες,

Ο Πειραιάς είναι μια ευλογημένη πόλη που την νοιαζόμαστε και την πονάμε όσο κανένας άλλος. Είναι η πόλη της καρδιάς μας, η πόλη που ζούμε και  που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως. Όλοι θέλουμε να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο φιλική και πιο ασφαλής για τον πολίτη. Με το μανιάτικο αίμα της γιαγιάς μου της Μαρίας να κυλά στις  φλέβες μου και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως γνήσια Πειραιώτισσα, δε μπορώ να παραμείνω αμέτοχη απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Εμείς οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες διακρινόμαστε για το θάρρος, το φιλότιμο την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας. Είμαστε οι άνθρωποι της μπέσας και του λόγου μας.
Οι Πειραιώτες έχουμε όραμα και μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε να βγούμε μπροστά και επιτέλους να παλέψουμε για την πόλη που όλοι ονειρευόμαστε. Με μοναδικό μου κίνητρο την αγάπη  για την πόλη μας και,  σας ανακοινώνω με χαρά την απόφασή μου να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου – Πειραιάς Πόλη Πρότυπο.

Η ιδιότητα μου ως εκπαιδευτικός – καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω καθημερινή επαφή και να ανταλλάσσω απόψεις  με ανθρώπους από την ευρύτερη βάση του Πειραιά. Συναναστρέφομαι με τα παιδιά και ζω την καθημερινότητα τους, έτσι ώστε να έχω συνειδητοποιήσει πόσο έντονα χρειάζονται τα σωστά  πρότυπα, την ελπίδα και το όραμα.

Παράλληλα, έχοντας από νωρίς προσφέρει εθελοντικό έργο στο «Πρόγραμμα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης» του Δήμου Πειραιά και στο Ναυτικό Όμιλο Sailability Hellas – Ιστιοπλοΐα για όλους ΑΜΕΑ, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να εμπνεύσω νέους ανθρώπους από κοινού να ασχοληθούμε για το καλό της πόλης μας, με τις αρχές και τις αξίες που τείνουν να ξεχαστούν όπως το φιλότιμο, η ειλικρίνεια, η αλληλεγγύη και η αγάπη για το περιβάλλον και τον διπλανό μας.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ως ενεργοί πολίτες για έναν Πειραιά σύγχρονο, ελκυστικό με δομές και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές και να αναβαθμίσουμε τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους και να δημιουργήσουμε νέους. Να ασχοληθούμε επιτέλους συστηματικά και με ευαισθησία με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Να αξιοποιήσουμε τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για να αναδείξουμε την ιστορία της πόλης μας. Να γίνουμε ένας καθαρός, ελκυστικός τουριστικός προορισμός και όχι μόνο ένας σταθμός ή ένα πέρασμα.

Μοιράζομαι το όραμα του επικεφαλής του συνδυασμού Νίκου Βλαχάκου και θα είμαι πιστή στο λόγο μου, διότι…. Κάποτε ο Αισχύλος πολύ εύστοχα είχε δηλώσει: «Δεν είναι ο όρκος που μας κάνει να πιστεύουμε στον άνθρωπο, είναι ο άνθρωπος που μας κάνει να πιστεύουμε τον όρκο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις