Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά: Πώς έσπερνε τον τρόμο – Ροτβάιλερ δάγκωνε τα “δύσκολα” θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά: Πώς έσπερνε τον τρόμο – Ροτβάιλερ δάγκωνε τα “δύσκολα” θύματα

Συμμορία Ρομά: Η συμμορία δρούσε πέριξ του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας, με τη συνδρομή... Ροτβάιλερ.

Συμμορία Ρομά: Συμμορία με ληστές Ρομά από… δέκα ετών (!), που εξαπέλυαν ένα Ροτβάιλερ (!) κατά των θυμάτων, τα οποία έμεναν να αιμορραγούν, ληστευμένα μέσα στην ερημιά! Αυτή τη συμμορία-τρόμο, που άπλωνε τα δίχτυα της γύρω από τον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας, στις Αχαρνές και καταλήστευε διερχόμενους πεζούς, αλλά και οδηγούς, είτε ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων είτε οδηγούς ταξί, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε ξημερώματα μέσα στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας όπου συνελήφθησαν εννέα Ρομά, ηλικίας από 10 έως 20 ετών, μέλη της σπείρας.

Ο εφιάλτης άρχισε τον τελευταίο μήνα

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τον τελευταίο μήνα, οι εμπλεκόμενοι, είχαν συστήσει συμμορία, η οποία δρούσε πέριξ του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας και διέπραττε ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών και οδηγών, τα οχήματα των οποίων προηγουμένως ακινητοποιούσαν.

Έπεφταν κατά γης για να ανακόψουν την πορεία

Συνήθως οι ανήλικοι, για να ανακόψουν την πορεία των άτυχων οδηγών που τύχαινε το δρομολόγιό τους να τους φέρει σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον, έπεφταν κατά γης, παριστάνοντας τους τραυματισμένους.

Τοποθετούσαν εμπόδια στο οδόστρωμα

Η τοποθετούσαν εμπόδια, όπως μεγάλες πέτρες, ξύλα, κορμούς δέντρων και άλλα αντικείμενα και ετοίμαζαν την επίθεση ανάλογα με τις κινήσεις του αιφνιδιασμένου οδηγού.

Έβγαιναν να δουν τι συνέβη

Καθώς η πρώτη κίνηση των οδηγών ήταν να βγουν από το αυτοκίνητο να δουν τι συμβαίνει, οι ανήλικοι και οι ενήλικες έπεφταν πάνω τους με γροθιές και κλωτσιές και του άρπαζαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ό,τι άλλο αξίας είχε.

Είχαν μαζί τους Ροτβάιλερ

Σε πολλές περιπτώσεις, λέει η Αστυνομία, είχαν μαζί τους ένα Ροτβάιλερ, το οποίο, όταν το υποψήφιο θύμα αντιδρούσε, είτε οδηγός είτε πεζός, το διέταζαν να ορμήσει, να δαγκώσει και να παραλύσει κάθε αντίδραση του άτυχου ανθρώπου.

Δεν έκαναν πίσω ούτε σε ΑΜΕΑ

Δεν οπισθοχώρησαν ούτε μπροστά στον τρόμο ενός νεαρού με ειδικές ανάγκες, που είχε βγει για περίπατο και ο σκύλος τον δάγκωσε!

Ένας πυροσβέστης, ένας οδηγός ταξί

Τα άλλα δύο θύματα που ένιωσαν το δάγκωμα του Ροτβάιλερ, ήταν ένας πυροσβέστης και ένας οδηγός ταξί, ο οποίος είχε πάρει κούρσα για την περιοχή.

Εξιχνιάστηκαν έως τώρα έξι περιπτώσεις

Συνολικά οι αστυνομικοί του Τμήματος ασφαλείας έχουν εξιχνιάσει έως τώρα έξι περιπτώσεις ληστειών, αλλά αυτές πιστεύεται ότι είναι περισσότερες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Τι είναι τα Ροτβάιλερ

Είναι ένα μεγαλόσωμο και γεροδεμένο σκυλί με δυναμική που το ύψος του κυμαίνεται από 56 μέχρι 68 εκ. και το βάρος του από 38 μέχρι 55 κιλά, το θηλυκό είναι μικρότερο από το αρσενικό.Έχει έμφυτη επιθυμία της προστασίας χώρου και της οικογένειας. Ήρεμο, με αυτοπεποίθηση, γενναίο και αξιόπιστο, όχι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο ή στοργικό. Επιφυλακτικό με εκείνους που δεν γνωρίζει, έξυπνο, σκληρό και προσαρμόζεται εύκολα σε σχεδόν όλα τα περιβάλλοντα. Tείνει να είναι πεισματάρικο και κυριαρχικό (κυρίως το αρσενικό). Το Ροτβάιλερ είναι παιγχνιδιάρικο με όλους, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των τριών ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις