Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιος Βούτση: Ανάμεσα στους προσαχθέντες για τα επεισόδια με μολότοφ στην Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: "ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"

Γιος Βούτση: Ανάμεσα στους προσαχθέντες για τα επεισόδια με μολότοφ στην Κουμουνδούρου

Γιος Βούτση: Ο γνωστός αντιεξουσιαστής Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής, ανάμεσα στα "περιθωριακά στοιχεία", όπως χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση, τους δράστες.

Γιος Βούτση: Επεισοδιακό ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας με κουκουλοφόρους να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την Κουμουνδούρου. Η πρώτη επίθεση έγινε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Περίπου 20 λεπτά αργότερα μια άλλη ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε στο στόχαστρο τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς τα στενά του Ψυρρή, όπου προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα με την αστυνομία να προχωρά τελικά σε επτά προσαγωγές. Όλα τα άτομα που προσήχθησαν, όμως, αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, καθώς και σε μια μοτοσυκλέτα.

Επτά προσαγωγές – Ανάμεσα στους προσαχθέντες ο γιος του Βούτση

Ο γιος του Νίκου Βούτση ήταν ανάμεσα στα επτά άτομα που προσήχθησαν μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι. Ο γνωστός αντιεξουσιαστής Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής, γιος του προέδρου της Βουλής, ήταν ανάμεσα στους επτά που προσήχθησαν μετά την επίθεση που έγινε στη διμοιρία των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Συνολικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων για τα επεισόδια, ενώ αργότερα όλοι αφέθησαν ελεύθεροι γιατί δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκφοβιζόμαστε

Σε ανακοίνωσή του μετά την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εγκληματικές ενέργειες που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται». “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις