Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συντάξεις: Σοβαρή καταγγελία Βρούτση – “Η κυβέρνηση αλλοίωσε τα στοιχεία”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις: Σοβαρή καταγγελία Βρούτση – “Η κυβέρνηση αλλοίωσε τα στοιχεία”

Συντάξεις: Αφορμή για την «έκρηξη» του Γιάννη Βρούτση στάθηκε το γεγονός ότι ο κ. Πετρόπουλος επικαλέστηκε τα στοιχεία του «ΗΛΙΟΣ» για να υποστηρίξει ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν.

Συντάξεις: Μια βαρύτατη καταγγελία, περί αλλοίωσης κρίσιμων στοιχείων με σκοπό να φαίνεται ότι οι συντάξεις επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν, έκανε σε βάρος του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο Ενιαίο Σύστημα Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» υποστηρίζοντας ότι έγινε λαθροχειρία, αλλοιώνοντας τα στοιχεία «και φούσκωσαν με αέρα τις τσέπες των συνταξιούχων, για να δείξουν ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν». Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου προσπάθεια» από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο που στόχευε να εξαπατήσει τους συνταξιούχους από το βήμα της βουλής, «προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Αφορμή για την «έκρηξη» του Γιάννη Βρούτση στάθηκε το γεγονός ότι ο κ. Πετρόπουλος επικαλέστηκε τα στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για να υποστηρίξει ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν, αλλά και «για να αποκρύψει το χάος και τη διάλυση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ» καθώς και «τις αχρείαστες περικοπές που έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». «Mια τέτοια προκλητική δήλωση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν όλοι οι συνταξιούχοι έχουν νιώσει ήδη τις απώλειες στην τσέπη τους». Τα στοιχεία που ανέφερε στη βουλή και που απορρέουν από το σύστημα ΗΛΙΟΣ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, αποτελούν προϊόν αλχημείας, καθώς από τον Ιούλιο του 2015 το υπουργείο μεθόδευσε την πλασματική εμφάνιση αυξημένου μέσου όρου των συντάξεων, προσθέτοντας στον υπολογισμό και τις κρατήσεις υπέρ Υγείας και ΑΚΑΓΕ. Ποσά, που ουδέποτε κατέληξαν στην τσέπη των συνταξιούχων».

Πώς αποδεικνύονται οι «αλχημείες» στα στοιχεία του «ΗΛΙΟΣ»

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε, μάλιστα, ότι «στις επικουρικές πρόσθεσαν και την επιβληθείσα από το ΣΥΡΙΖΑ -για πρώτη φορά- εισφορά υγείας 6%. Η μεθόδευση αυτή, αποδεικνύεται με απλή σύγκριση των δυο εκθέσεων για τον Ιούλιο του 2015, που υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ».

Κατά τον ίδιο με αυτή τη σύγκριση αποδεικνύονται τα εξής:

η μέση κύρια σύνταξη από τα 666,07 ευρώ εμφανίζεται πλασματικά αυξημένη στα 714,20 Ευρώ –πλασματική αύξηση 7,23%.
η μέση κύρια σύνταξη Γήρατος από τα 743,50 ευρώ εμφανίζεται πλασματικά αυξημένη στα 802,64 ευρώ –πλασματική αύξηση 7,95%.
Η μέση επικουρική από τα 169 ευρώ εμφανίζεται πλασματικά αυξημένη στα 172 ευρώ– πλασματική αύξηση 1,7%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις