Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Στα χέρια των Αρχών το δίδυμο που “χτυπούσε” μετά τα μεσάνυχτα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Στα χέρια των Αρχών το δίδυμο που “χτυπούσε” μετά τα μεσάνυχτα

Ληστείες: Το δίδυμο Ελλήνων ληστών πρώτα επέλεγε τους "στόχους", κατόπτευε και αποφάσιζε την εισβολή.

Ληστείες: Χτυπούσαν πάντα μετά τα μεσάνυχτα. Όταν οι κυνηγοί της τύχης, είτε είχαν κερδίσει είτε είχαν χάσει, αποχωρούσαν από τα καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων. Οι δύο δράστες των εισβολών-ληστειών, δρούσαν με πανομοιότυπο τρόπο κάθε φορά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως λέει η Αστυνομία πρώτα επέλεγαν τους “στόχους”, κατόπτευαν και αποφάσιζαν την εισβολή. Προσέγγιζαν μεταμεσονύκτιες, κυρίως, ώρες, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτες. Δεν έμπαιναν ποτέ από τις πόρτες αφού εκείνες τις ώρες ήταν κλειδωμένες και οι υπάλληλοι έκαναν συνήθως τακτοποίηση λογαριασμών.

Τσιμεντόλιθοι, πέτρες και σφυριά

Είχαν μαζί τους τσιμεντόλιθους, μεγάλες πέτρες ή σφυριά.

Τα πετούσαν πάνω στις τζαμαρίες

Τα πετούσαν πάνω στις τζαμαρίες και καθώς αυτές κατέρρεαν σε κομμάτια, βρίσκονταν από τα ανοίγματα στο εσωτερικό μπροστά στους εργαζόμενους.

Ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες

Φορώντας κουκούλες στα κεφάλια και γάντια στα χέρια, ακινητοποιούσαν με την απειλή περιστρόφου υπαλλήλους και τυχόν πελάτες και άρπαζαν χρηματικά ποσά από όλους!

Μπήκαν στα ίχνη τους

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας μετά τις αλλεπάλληλες ληστρικές επιδρομές, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη τους.

Εντοπίστηκαν στα Πετράλωνα

Τους εντόπισαν στα Πετράλωνα και τους συνέλαβαν με τη βοήθεια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, ενώ σε βάρος των δύο, ηλικίας 40 και 59 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία

Οι συλληφθέντες, νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία σε καταστήματα τυχερών – ψυχαγωγικών παιγνίων, στη Νέα Σμύρνη.

Σύλληψη μετά από καταδίωξη

Ο 59χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, στα Πετράλωνα, μετά από καταδίωξη, ενώ ο 40χρονος συνεργός, εντοπίσθηκε αργότερα στην ίδια περιοχή και συνελήφθη.

Πέταξε ένα περίστροφο

Ο 59χρονος κατά τη στιγμή της σύλληψής του, πέταξε ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια εντός του βυκίου του, ενώ στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.375 ευρώ, προερχόμενο από τη ληστεία που προηγουμένως είχαν διαπράξει.

Οκτώ ληστείες σε καταστήματα παιγνίων και σε ζαχαροπλαστείο

Μέχρις στιγμής, εξιχνιάσθηκαν  οκτώ  περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων και μία περίπτωση σε ζαχαροπλαστείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις