Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

08

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία πείνας – Κουφοντίνας: «Απάνθρωπη η μεταχείρισή μου, είμαι δίπλα από το νεκροτομείο»
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας – Κουφοντίνας: «Απάνθρωπη η μεταχείρισή μου, είμαι δίπλα από το νεκροτομείο»

Απεργία πείνας - Κουφοντίνας: Ο καταδικασθείς για τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» διαμαρτύρεται σε επιστολή για τις συνθήκες νοσηλείας του

Απεργία πείνας – Κουφοντίνας: Για τις «απάνθρωπες» συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο Βόλου διαμαρτύρεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Με επιστολή του προς το διευθυντή του νοσοκομείου Βόλου, ο καταδικασθείς για τα εγκλήματα της 17Ν καταγγέλλει «απάνθρωπη μεταχείριση» και «βασανισμό», επειδή, όπως αναφέρει, νοσηλεύεται στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου δίπλα στο νεκροτομείο. Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω αδυναμίας που αισθάνθηκε πριν από μερικές μέρες, καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου.

Στην επιστολή του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά να μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζει την επιθυμία να μεταφερθεί στις φυλακές της Κασσαβέτειας από όπου θα συνεχίσει την απεργία πείνας. Μέχρι να μεταφερθεί στις φυλακές της Κασσαβέτειας, δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σήμερα αναμένεται να εκδοθεί – μετά από νέα συνεδρίαση – η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, τα μέλη του οποίου καλούνται να κρίνουν για τη χορήγηση ή μη  άδειας στον πολυισοβίτη, μετά το εισαγγελικό «βέτο».

 

Απεργία πείνας – Κουφοντίνας: Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

«Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο  νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού),  δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου  υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο , συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό. Γι΄αυτό ζητώ  να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ: Ότι  δεν θέλω να παραμείνω  άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω  με κάθε ευθύνη μου ότι  θέλω να επιστρέψω άμεσα  στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας ,  στο  χώρο κράτησης μου  και όπου  θα συνεχίσω την απεργία πείνας. ΚΑΙ: Μέχρι τότε  δεν θα δεχθώ καμία  επίσκεψη και παρακολούθηση  από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας  που θεωρώ  εκ των προτέρων προσχηματική  και προσβλητική  και  δηλώνω  ότι κάθε τέτοια προσπάθεια  συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία  η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου,  στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση  δεν στρέφεται  σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα  μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις