Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Πυρά από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Πυρά από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Εκλογές 2019: Η Πειραιώς, στην ανακοίνωση για το πακέτο παροχών Τσίπρα σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της ΝΔ λίγο πριν από τις εκλογές.

Εκλογές 2019: Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι την ώρα που υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει τη 12η, γιατί αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση του αφορολόγητου. Παράλληλα η Πειραιώς, στην ανακοίνωση για το πακέτο παροχών Τσίπρα σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της ΝΔ λίγο πριν από τις εκλογές.

Τέλος, σχετικά με τις παροχές για το 2020, η ΝΔ καταλήγει ότι είναι ανάξιες σχολιασμού, «αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για τις παροχές Τσίπρα:

«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα. Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.

Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα».

ΚΙΝΑΛ για παροχές: Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο

Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε για τις παροχές Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός «10 πήρε, 1 επιστρέφει». «Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει, αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο», επισημαίνει ακόμη το ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα. Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Η απόγνωση και ο πανικός τον οδηγούν. Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ‘ παν κι άλλοι. Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, 1 επιστρέφει. Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία, σε αργό θάνατο. Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σ’ αυτά που δεσμεύτηκε. Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει. Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες.

Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται. Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει».

ΚΚΕ: Σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1

«Αφού γονάτισε για 4 χρόνια τον λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει προεκλογικά στη γνωστή τακτική “σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1», σχολίασε το ΚΚΕ για το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική «σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1». Τα μέτρα αυτά χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά όμως ακόμη τα μέτρα δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ.

Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Ένωση Κεντρώων για παροχές: Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνη

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων, σχολίασε η Ενωση Κεντρώων αναφορικά με τις παροχές Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι ο λαός «δεν θέλει ελεημοσύνες αλλά αξιοπρεπή διαβίωση». «Ο πρωθυπουργός, αφού με τις πολιτικές του «ξεζούμισε» επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, τώρα επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων. Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνες, αλλά αξιοπρεπή διαβίωση. Μην ξεχνάει ο κ. Τσίπρας, ότι από το Ζάππειο ο Α. Σαμαράς είχε υποσχεθεί πακέτο μέτρων και ήρθε το δεύτερο μνημόνιο και ακολούθησε το τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο που ο κ. Τσίπρας θεωρεί την ελεημοσύνη ως λύση φανερώνει, ότι ομολογεί την εξαθλίωση της κοινωνίας. Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κόσμο να ξυπνήσει και να μην τρώει κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις