Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παγκράτι: Σύλληψη διαρρηκτών σε πολυκατοικία
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκράτι: Σύλληψη διαρρηκτών σε πολυκατοικία

Παγκράτι: Οι διαρρήκτες συνελήφθησαν μετά από απόπειρα να διαρρήξουν πόρτα διαμερίσματος.

Παγκράτι: Μέσα σε πολυκατοικία του Παγκρατίου, ξημερώματα, πιάστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο διαρρήκτες επί το έργον! Την ώρα που βρίσκονταν στο εσωτερικό και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πόρτα διαμερίσματος για να εισβάλουν, από τους θορύβους, άλλοι ένοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφθασαν επί τόπου, μπήκαν κι αυτοί στην πολυκατοικία και κάπου εκεί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες. Μετά από μάχη στο πλατύσκαλο και στις… σκάλες, παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι δράστες, ακινητοποιήθηκαν τελικά και βρέθηκαν με χειροπέδες. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 38 και 40 ετών, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει κατηγορίες για ίδια αδικήματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη

Κατά την σωματική έρευνα, που ακολούθησε στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια, ένα φυσίγγιο διαφορετικού διαμετρήματος και το χρηματικό ποσό των 2.008, 95 ευρώ.

Μετά από έρευνα στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κουκούλες, φυσίγγια, ασύρματος, γάντια και σχοινί

Ενενήντα έξι φυσίγγια,

Ένα κάλυκα  και μία βολίδα πυροβόλου όπλου

Τρεις κουκούλες τύπου full face

Φορητό ασύρματο

ζευγάρι γάντια

τρία κατσαβίδια, σφυρί, φακό και

σκοινί καταρρίχησης με δύο μεταλλικούς γάντζους.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την  Ασφάλεια Αθηνών οδηγήθηκαν  στον αρμόδιο εισαγγελέα. Στο μεταξύ, η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται καθώς όσα κατασχέθηκαν-κουκούλες, πιστόλι, κατσαβίδια και σχοινί αναρρίχησης, δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι οι συλληφθέντες έχουν πιθανόν εμπλακεί και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις