Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαφία των φυλακών: Κατάθεση “φωτιά” Αραβαντινού για τον Ζαφειρόπουλο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία των φυλακών: Κατάθεση “φωτιά” Αραβαντινού για τον Ζαφειρόπουλο

Μαφία των φυλακών: Ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, κατέθεσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος του είχε αποκαλύψει ότι εκβιαζόταν από τους τρεις Αλβανούς.

Μαφία των φυλακών: Αποκαλυπτική η κατάθεση του γνωστού αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινού, στη δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Αραβαντινός είχε μιλήσει μαζί του τρεις ώρες πριν ο Ζαφειρόπουλος δολοφονηθεί μέσα στο γραφείο του, από μέλη της αλβανικής μαφίας. Στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου κατέθεσε τι του είχε εμπιστευθεί ο γνωστός ποινικολόγος και για την κόλαση των φυλακών. Αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε απειληθεί ευθέως από Αλβανό μαφιόζο που δικάζεται για τον φόνο του Ζαφειρόπουλου, με τον οποίο είχε έντονο διάλογο μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Ο Αντώνης Αραβαντινός αποκάλυψε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τρεις ώρες πριν πέσει νεκρός σε επικοινωνία που είχαν, του είχε πει πως ο πελάτης του Αριστείδης Φλώρος «κινδυνεύει περισσότερο από τους δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς. Και ανέφερε πως ο ποινικολόγος του μίλησε για «μεγάλο παζάρι που γινόταν για λεφτά που ζητούσαν από τον Φλώρο». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Ζαφειρόπουλος του είχε πει και ονόματα δικηγόρων, ο ίδιος όμως δεν δέχθηκε να τα πει.

Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια

Ο γνωστός αρχιφύλακας ανέφερε ακόμα, στην κατάθεσή του στη δίκη, πως είχε μπει στο στόχαστρο των Αλβανών μαφιόζων, γιατί τον θεωρούσαν υπεύθυνο, ότι κρατούσε τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο των Κρατουμένων και δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει τον Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν», είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.

Μάλιστα ανέφερε, πως ένας από τους Αλβανούς κακοποιούς τον είχε στοχοποιήσει, τον είχε απειλήσει ευθέως και είχε εκτοξεύσει απειλές και κατά της οικογένειά του. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε πού πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Μαφία των φυλακών: Ο έντονος διάλογος Αραβαντινού – Λεκοτσάι

Οι τόνοι ανέβηκαν στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, όταν ο κατηγορούμενος Αλβανός μαφιόζος που κάθεται στο εδώλιο επιχείρησε να αμφισβητήσει τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος του Αντώνη Αραβαντινού, ο οποίος είπε ότι είχε φθάσει στο σημείο να του ζητάει λεφτά τα οποία υποτίθεται ότι του χρωστούσε ο Φλώρος.

Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ …
Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;
Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσης, οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον κ. Αραβαντινό να απευθύνεται στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας λέγοντας του: «Κόζα μόστρα είσαι, αλλά ήθελες να γίνεις και Κόζα Νόστρα…».

«Με ένα κινητό στο χέρι»

Εκτός από την ίδια την υπόθεση ο Αντώνης Αραβαντινός, που έχει πολλές φορές δημόσια αποκαλύψει τα όσα γίνονται στις φυλακές, υπήρξε αποκαλυπτικός και μέσα στο δικαστήριο. Μεταξύ άλλων, τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους…», ενώ υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και έχει προ πολλού ξεφύγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις