Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Eurovision 2019: Αντιδράσεις για τις ομοιότητες της Ελβετίας με το Fuego και την Τάμτα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2019: Αντιδράσεις για τις ομοιότητες της Ελβετίας με το Fuego και την Τάμτα

Eurovision 2019: Ο Ελβετός Luca Hänni είναι ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού

Eurovision 2019: Δεν είναι παράξενο για καλλιτέχνες που εμφανίζονται στην Eurovision να «δανείζονται» στοιχεία από παλαιότερες πετυχημένες εμφανίσεις. Έτσι και στον διαγωνισμό του 2019, αναπόφευκτα θα δούμε κάποιες «αντιγραφές» από προηγούμενα κομμάτια ή χορευτικά. Τι γίνεται όμως όταν οι… «αντιγραφές» αυτές αφορούν όχι μόνο την περσινή εκπροσώπηση μιας χώρας, αλλά και τη φετινή; Αυτό μάλλον ισχύει στην περίπτωση της Ολλανδίας, ο εκπρόσωπος της οποίας είναι ένα από τα φαβορί της φετινής Eurovision.Ο λόγος για τον Luca Hänni, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελβετία φέτος στο Τελ Αβίβ και έκανε πρόσφατα την πρώτη του τεχνική πρόβα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στη «Φωλιά των Κου Κου», η πρόβα προκάλεσε πολλά σχόλια και εντυπωσιακά, από πολλές απόψεις.

Από την πρώτη στιγμή είναι εμφανές ότι η σκηνική εμφάνισή του Ελβετού έχει πολλές ομοιότητες με εκείνες της Ελένης Φουρέιρα, πέρυσι στην Eurovision, με χαρακτηριστικότερο στοιχείο τις φλόγες. Αυτός ήταν ο λόγος που οι φαν του διαγωνισμού άλλαξαν το όνομα του Ελβετού σε… «Mr Fuego». Αυτό, όπως εξήγησε ο Γιάννης Πουλόπουλος ενδεχομένως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι Φουρέιρα και Hanni έχουν την ίδια χορογράφο, την Sacha Jean Baptiste. Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι το μόνο πρόβλημα με την εμφάνιση της Ελβετίας, αφού η χορογραφία φαίνεται να έχει ως προς το στήσιμο αρκετές ομοιότητες με της Τάμτα για την Κύπρο, αφού και εδώ, οι δύο τραγουδιστές έχουν την ίδια χορογράφο.

 

Eurovision 2019: Τάμτα, η ντίβα της φετινής Eurovision

Πάντως η Τάμτα μάλλον δεν έχει λόγο να φοβάται, αφού μετά την εντυπωσιακή της πρόβα φαίνεται να έχει κλέψει την καρδιά των ΜΜΕ του Ισραήλ, αλλά και όλων των μέσων που ασχολούνται φανατικά με την Eurovision. Ιδιαίτερα θετικές είναι οι εντυπώσεις και για την Κατερίνα Ντούσκα που έκανε την πρώτη της πρόβα την Κυριακή.

 

Από την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνής, η Τάμτα κατάφερε να κάνει τη διαφορά, τόσο με την επιλογή των γραφικών, όσο και με τον τρόπο που εμφανίστηκε στη σκηνή. Ετσι, αμέσως μετά την πρώτη της πρόβα εμφανίστηκε σε ισραηλινό ραδιόφωνο, όπου τραγούδησε live μια accoustic εκδοχή του Replay.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις