Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Serial killer Κύπρος: Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας
ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer Κύπρος: Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας

Serial killer Κύπρος: Είκοσι μέρες μετά τις αποκαλύψεις, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δεν παραιτήθηκε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί ότι δεν βαρύνεται με ευθύνες.

Serial killer Κύπρος: Τέλος και για τον αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος εγκαταλείπει τη θέση του υπό το βάρος των  αντιδράσεων που έφερε η υπόθεση του serial killer Νίκου Μεταξά, ο οποίος έδειξε την ανευθυνότητα των Αρχών για τις αγνοούμενες. Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και το άδειασμά του στην Αστυνομία, στην οποία καταλόγισε τις ευθύνες, χάραξαν μονόδρομο στον αρχηγό της Δύναμης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς όμως να υποβάλει την παραίτησή του. Είκοσι μέρες μετά τις αποκαλύψεις, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετέβη το πρωί στο Προεδρικό όπου ενημέρωσε για το ανακριτικό έργο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο δεν παραιτήθηκε, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, θεωρεί ότι δεν βαρύνεται με ευθύνες.

Ως εκ τούτου, εξερχόμενος του Προεδρικού ανέφερε ότι «θα ενημερωθείτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του».  Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος έπαυσε τον αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας.

Η αιχμηρή επιστολή

Το φως της δημοσιότητας είδε η επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, παύει από τα καθήκοντά του τον αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, με αφορμή την υπόθεση του serial killer.

Στην επιστολή του προς τον αρχηγό της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύει το reporter.com.cy, ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ Αρχηγέ,

Μετά τη σημερινή μας συνάντηση και τα όσα μεταξύ μας διημείφθησαν και λαμβάνοντας υπόψη:

α) Τη διαφαινόμενη αμέλεια ή παράληψη επιτέλεσης των καθηκόντων αστυνομικών οργάνων στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα, που οδήγησαν στη μη έγκαιρη εξιχνίαση και στην ενδεχόμενη αποτροπή των στυγερών εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία,

β) την αρχή ότι ο εκάστοτε προϊστάμενος μιας Αρχής, έστω και αν δεν φέρει προσωπική ευθύνη, καλείται να αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους του σώματος που ηγείται, σαν αποτέλεσμα πράξεων ή παραλείψεων υφισταμένων του,

γ) τη διά λόγους πολιτικής ευθιξίας παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης,

οδηγήθηκα στη δυσάρεστη απόφαση να τερματίσω τις υπηρεσίες σας ως Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Παρά ταύτα, δεν μπορώ να αγνοήσω το έργο που έχετε επιτελέσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας ως Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, κάτι για το οποίο θερμά σας ευχαριστώ.

Ο τερματισμός των υπηρεσιών σας τίθεται σε ισχύ από την 7η Μαΐου 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις