alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος – Serial killer: Φόβοι των Αρχών για «πολύ περισσότερα θύματα» του 35χρονου λοχαγού
ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος – Serial killer: Φόβοι των Αρχών για «πολύ περισσότερα θύματα» του 35χρονου λοχαγού

Κύπρος - Serial killer: Ο 35χρονος λογαχός serial killer είχε επαφές με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που αγνοούνται - Οι Αρχές εστιάζουν στα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και την Ελλάδα

Κύπρος – Serial Killer: Ανατριχίλα προκαλεί η δράση του Νίκου Μεταξά, του 35χρονου λοχαγού serial killer της Κύπρου, που κατ’ ομολογίαν του αισθανόταν ερωτική διέγερση σκοτώνοντας γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού στην Κύπρο είναι «πολύ περισσότερα» από δύο, όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας το ΡΙΚ, επικαλούμενο πληροφορίες από τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Οι δηλώσεις αυτές από επίσημα στόματα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των Αρχών, που είχαν ενδείξεις από το ξεκίνημα των ερευνών ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι σοροί αυτοί άνηκαν σε δύο Φιλιππινέζες, την 38χρονη και την 27χρονη, τις δολοφονίες των οποίων έχει ήδη παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν εχθές ότι υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι του παλιού μεταλλείου βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και πιθανότατα ενός άντρα. Τώρα όμως ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων.

Κύπρος – Serial Killer: Αισθανόταν ερωτική διέγερση σκοτώνοντας

Προς το παρόν ο δολοφόνος, που εμφανιζόταν στα θύματά του μέσω διαδικτύου και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξ γιατί έτσι ένιωθε ικανοποίηση, όπως είπε στις αρχές, έχει παραδεχθεί μόνο τις συγκεκριμένες τρεις δολοφονίες.

Στην κατάθεσή του, ο 35χρονος είπε πως αισθάνθηκε ωραία όταν δολοφόνησε την Φιλιππινέζα Marry Rose και έτσι αποφάσισε να το ξανακάνει… Αυτός είναι ο λόγος που επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες.

«Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι έπνιξε την Arian την ώρα που έκαναν σεξ. Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα και άλλα πιθανά θύματά του. Συγκεκριμένα, εξετάζουν λίστα με γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες.

 

Κύπρος – serial killer: Οι τέσσερις εξαφανισμένες γυναίκες

 

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση είναι πως, από τις έρευνες του γραφείου αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι ο λοχαγός είχε επαφή μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τέσσερις τουλάχιστον γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί τρόμο, αφού όπως όλα δείχνουν τα σόσιαλ μίντια είναι το μέσο με το οποίο εντόπιζε και προσέγγιζε τα θύματά του ο διαταραγμένος άνδρας.

Στο μικροσκοπιο των ανακριτών όμως είναι και τα ταξίδια που έκανε ο λοχαγός στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στο επόμενο βήμα τους, οι Αρχές θα αναζητήσουν εξαφανίσεις στην χώρα μας αλλά και αλλού που μπορεί να συνδέονται με τη δράση του serial killer της Κύπρου.

 

Κύπρος – Serial killer: Δεν βρέθηκε η σορός της εξάχρονης

Οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου ολοκληρώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί η σορός της εξαχρονης, την οποία ο serial killer είχε πει πως είχε πετάξει εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε περιγράψει με λεπτομέρειες το πώς είχε δέσει το πτώμα με σεντόνια και είχε βάλει και πέτρες για να βυθιστεί, ενώ είχε κάνει και αναπαράσταση του πώς το είχε ρίξει στο νερό. Το πιο πιθανό σενάριο όμως είναι πως ο λοχαγός επέλεξε να πει ψέμματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες από το φρεάτιο του Μιτσερού.

 

Κύπρος – Serial killer: Το χρονικό της σύλληψης

Ο 35χρονος που πρόσφατα προήχθη σε Λοχαγό είχε ομολογήσει πως σκότωσε και τη γυναίκα το πτώμα της οποία βρέθηκε στο Μεταλλείο Μιτσερού. Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Την είχε γνωρίσει τον Ιούλιο του 2018 μέσω του internet. Στις 21 Ιουνίου 2018 την πήρε σπίτι του και την ώρα που έκαναν σεξ την στραγγάλισε. Μετά την έδεσε και πέταξε το πτώμα της στο μεταλλείο. Στο ίδιο φρεάτιο βρίσκονται πιθανόν και άλλα πτώματα.

Ο 35χρονος φαίνεται πως αποκάλυψε συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιατό, όπου έριξε το πτώμα της 6χρονης τυλιγμένο σε σεντόνι, το οποίο και έδεσε με πέτρες. Όπως αναφέρουν μάλιστα τα κυπριακά μέσα, το πτώμα δεν βυθίστηκε με αποτέλεσμα ο 35χρονος να το τραβήξει ξανά στην ξηρά προκειμένου να δέσει καλύτερα τις πέτρες πριν το ρίξει και πάλι στο νερό.

Κύπρος – Serial killer: Χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο

Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, στην οποία υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι και μάλιστα χωρίς δικηγόρο, αφού ο Ηλίας Στεφάνου, δικηγόρος του 35χρονου, αποσύρθηκε από την υπεράσπισή του. «Έχετε συλληφθεί για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής που διαπράχθηκαν μεταξύ 2018 και 2019 στη Λευκωσία. Η Αστυνομία θα ζητήσει την κράτηση σας για έξι μέρες» ειπώθηκε από την έδρα του Δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 19/4 ο ύποπτος παραδέχθηκε το φόνο της Marry Rose.