Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σρι Λάνκα: Λουτρό αίματος, αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τις εκρήξεις (pics-vids)
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 400 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Σρι Λάνκα: Λουτρό αίματος, αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τις εκρήξεις (pics-vids)

Σρι Λάνκα: Σε τουλάχιστον 156 μετρώνται πλέον οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400.

Σρι Λάνκα: Στους 156 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, εκ των οποίων οι 35 είναι ξένοι υπήκοοι, από τις σημερινές εκρήξεις σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες κι ισάριθμα ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 (ώρα Ελλάδας), σε προάστιο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο. Η έβδομη έκρηξη έγινε σε ξενοδοχείο και γίνονται ήδη αναφορές για νεκρούς.

“Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Μόνο στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις από τις έξι συνολικά εκρήξεις που έπνιξαν στο αίμα τη Σρι Λάνκα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές στη Σρι Λάνκα κάνουν έκκληση για δωρεά αίματος.

Δεκάδες πολίτες συρρέουν, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους μεγάλων διεθνών μέσων, σε τράπεζες αίματος προκειμένου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της επίθεσης.

Ανέμεναν τρομοκρατικό χτύπημα οι αρχές της Σρι Λανκα

Πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου αναφέρουν πως οι δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα ήταν σε επιφυλακή εδώ και δέκα ημέρες, καθώς υπήρξε προειδοποίηση για βομβιστές καμικάζι σε «μεγάλες εκκλησίες» της Σρι Λάνκα.

Οι ίδιες πληροφορίες συνέδεαν τις επιθέσεις αυτές με την ακραία μουσουλμανική οργάνωση NTJ που στο παρελθόν έχει συνδεθεί με περιστατικά βανδαλισμών σε αγάλματα βουδιστικών ναών.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να στρέφει τις έρευνες προς κάποιον συγκεκριμένο υπαίτιο πίσω από την αιματηρή επίθεση ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Συντονισμένες εκρήξεις σε έξι σημεία στη Σρι Λάνκα

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Σρι Λάνκα: Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις