Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή: «Φωτιές» έβαλε ο Καμμένος – Η απάντηση του Κατρούγκαλου που εξόργισε τον Κοτζιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Φωτιές» έβαλε ο Καμμένος – Η απάντηση του Κατρούγκαλου που εξόργισε τον Κοτζιά

Βουλή: «Κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον "εθνικό συκοφάντη" τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς

Βουλή:  Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του απόντα Νίκου Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή, καταγγέλλοντας τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι βρίσκεται πίσω από σκάνδαλο που αφορά τη σύναψη σύμβασης για τη χορήγηση βίζας.

Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση διεμήνυσε στον κ. Καμμένο: “Ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες!”

“Τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια Παρασκευή για τον Κοτζιά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

Πάνος-Καμμένος-9.jpg

 

Βουλή: Οι στιγμές έντασης με τον Γιώργο Βαρεμένο

Ο Πάνος Καμμένος είχε αρκετές στιγμές έντασης με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο όταν ο τελευταίος επιχείρησε να τον ενημερώσει ότι έχει περάσει κατά πολύ τον προκαθορισμένο χρόνο ομιλίας του.

“Προσπαθείτε να με φιμώσετε. Μου διαλύσατε την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τώρα θα με αφήσετε να μιλήσω” απάντησε οργισμένος εκείνος χτυπώντας το χέρι.

Σε σχόλιο βουλευτών είπε “αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση θα το είχα κάνει. Δεν θα ενημέρωνα τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα”.

 

 

Βαρεμένος Καμμένο

Ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ κατέθεσε email από τα οποία όπως είπε προκύπτει ότι ο Νίκος Κοτζιάς συντόνιζε τις ενέργειες του υποψηφίου προέδρου της επιτροπής και του υποψήφιου αναδόχου του διαγωνισμού.

Και όταν ο Γιώργος Βαρεμένος του ζήτησε να συντομεύει ο Πάνος Καμμένος εξερράγη. “Δεν κατεβαίνω. Φέρτε τον φρούραρχο. Αν στηρίξετε τον Κοτζιά η κυβέρνηση θα πέσει”.

Νέα αντιπαράθεση με τον προεδρεύοντα υπήρξε και όταν εκείνος του συνέστησε να μην διανείμει τα email του υπουργείου Εξωτερικών επειδή μπορεί να ήταν απόρρητα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απείλησε να τα κάνει φέιγ βολάν.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ Απειλούν να μην ψηφίσουν τις ίδιες τους τις προτάσεις για αναθεώρηση του άρθρου 32

 

Βουλή: Δεδομένη η προσήλωση της κυβέρνησης στη νομιμότητα, λέει ο Κατρούγκαλος

Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι είναι δεδομένη η προσήλωση της κυβέρνησης στην νομιμότητα. Είπε ότι από τις ενέργειες που έχουν γίνει δεν έχει προκύψει οτιδήποτε μεμπτό στις ενέργειες του προκατόχου του.

«H εδραία πεποίθηση μου, που βασίζεται στους ελέγχους που έγιναν μέχρι σήμερα, δικαστικούς και διοικητικούς, είναι ότι δεν υπάρχουν σκιές για τη νομιμότητα των συμβάσεων για τη χορήγηση βίζας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Επί των νέων στοιχείων που καταθέσατε δεν μπορώ να ελέγξω τώρα τη νομιμότητα των συμβάσεων. Αυτά όλα όμως θα τα μελετήσω και ελπίζω να τα καταθέσετε και στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι όσα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών που αφορούν τις σχετικές συμβάσεις και δεν είναι διαβαθισμένα είναι ήδη στη διάθεση των βουλευτών στην αίθουσα 150 της Βουλής και μπορούν να τα ελέγξουν.

 

Κοτζιάς-Κουντουρά.jpg

Βουλή: «Ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες» η απάντηση Κοτζιά

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» ανέφερε ο πρώην υπουργός, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς, σε δήλωσή του.

Όπως είπε, κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, «χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Βουλή: Εθνικός συκοφάντης

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος, ο «εθνικός συκοφάντης» όπως τον αποκαλεί, είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες.

«Σήμερα παρακολουθήσαμε μία βρώμικη συζήτηση στη Βουλή, που σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την υπ. αριθμ. 9 του 1998, δεν θα έπρεπε να γίνει, γιατί όπως λέει η απόφαση, ζητήματα που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία ή διερευνώνται από τον εισαγγελέα, δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Και συμπλήρωσε πως, «επιπλέον, η συζήτηση αντίκειται σε επτά αποφάσεις του ΣτΕ και δύο του Ελεγκτικού συνεδρίου, και μάλιστα για μία συμφωνία που έχει λάβει γραπτή έγκριση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και σήμερα υπουργού Δικαιοσύνης».

 

Κοτζιάς Καμμένος

 

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε συνεχείς αντιφάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας σχετικά με τα χρήματα για τα οποία κατηγορεί ότι έλαβε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Λέω κάτι απλό στον εθνικό συκοφάντη: ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου, όπως έκανε χθες», προσθέτοντας πως στο δικαστήριο λύνονται οι υποθέσεις και όχι με μονολόγους στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι «εκεί θα αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων».

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις