Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κεραυνός στην Ακρόπολη: Εκλεισε ξανά η Ακρόπολη λόγω κακοκαιρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Κεραυνός στην Ακρόπολη: Εκλεισε ξανά η Ακρόπολη λόγω κακοκαιρίας

Κεραυνός στην Ακρόπολη: Κλειστός, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας - Τι αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ

Κεραυνός στην Ακρόπολη: Κλειστός, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας, μετά το χθεσινό «χτύπημα» του κεραυνού.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημερώσεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Η απόφαση για προληπτικό κλείσιμο του μνημείου ελήφθη προς αποφυγήν παρόμοιων με το χθεσινό περιστατικό.

Την Τετάρτη, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, δύο τουρίστες και δύο αρχαιοφύλακες, όταν κεραυνός «χτύπησε» το αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.

Κεραυνός στην Ακρόπολη: Πανικό προκάλεσε ο κεραυνός που έπεσε στην Ακρόπολη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17.04.2019)

Όπως δηλώνει αρχαιοφύλακας στο Star, ξαφνικά κατάλαβε μια λάμψη και βρέθηκε στο έδαφος.

Δείχνοντας τα τραύματά της στην κάμερα, φαίνεται πως έχει καεί. Όπως είπε είναι νέα στη δουλειά, και προσελήφθη με 8μηνη σύμβαση.

Κεραυνός στην Ακρόπολη: «Την είδαμε μέσα στα αίματα»

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες από δύο τουρίστες που περιέγραψαν στον Alpha τα όσα τρομακτικά έζησαν στην Ακρόπολη. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά.

Ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο και τα εκδοτήρια μέσα στο οποία βρίσκονταν δυο αρχαιοφύλακες. Πρόκειται για μια 24χρονη και μια 52χρονη.

Τραυματίες επίσης είναι δύο τουρίστες.

Το υπουργείο σημειώνει πως ο κεραυνός έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο και ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις