Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Κωνσταντινούπολη: Οριστική η ήττα του «σουλτάνου» – Αναλαμβάνει δήμαρχος ο Ιμάμογλου
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Κωνσταντινούπολη: Οριστική η ήττα του «σουλτάνου» – Αναλαμβάνει δήμαρχος ο Ιμάμογλου

Ερντογάν Κωνσταντινούπολη: Απορρίφθηκε το αίτημα του κόμματος του Ερντογάν για επανάληψη των εκλογών

Ερντογάν Κωνσταντινούπολη: Οριστική φαίνεται πως είναι η απώλεια της Κωνσταντινούπολης για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

O Εκρέμ Ιμάμογλου επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της πόλης, είναι πλέον ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Σχεδόν 17 ημέρες μετά τις περιφερειακές εκλογές, και με τη νέα καταμέτρηση των ψήφων να έχει ολοκληρωθεί, ο Εκρέμ Ιμάμογλου κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα.

 

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ιμάμογλου έχει μεταβεί ήδη στην έδρα του εκλογικού συμβουλίου της Πόλης ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό της εκλογής του στην αυτοδιοίκηση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Η πρόσκληση στον κ. Ιμάμογλου έγινε αφού η επιτροπή απέρριψε την αίτηση του κόμματος του Ερντογάν να ανασταλλεί η διαδικασία, έως ότου διαλευκανθεί το ζήτημα των «παρατυπιών».

Η επανακαταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές με 4,169,765 ψήφους έναντι 4,156,036 ψήφων του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

 

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν είχε καταθέσει προσφυγή ζητώντας την ακύρωση και επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ο αντιπρόεδρος του AKP δικαιολόγησε την προσφυγή αυτή, δύο εβδομάδες μετά τις κάλπες της 31ης Μαρτίου κι ενώ η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη κοντεύει να ολοκληρωθεί, με το επιχείρημα ότι οι εκλογές αυτές σημαδεύτηκαν από «παρατυπίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις