Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κεραυνός Ακρόπολη: Τέσσερις τραυματίες από χτύπημα κεραυνού στα εκδοτήρια
ΕΛΛΑΔΑ

Κεραυνός Ακρόπολη: Τέσσερις τραυματίες από χτύπημα κεραυνού στα εκδοτήρια

Κεραυνός Ακρόπολη: Επί τόπου έσπευσε το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τα τραυματισμένα άτομα στον Ευαγγελισμό

Κεραυνός Ακρόπολη: Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα, γύρω στις 4.30, όταν κεραυνός χτύπησε τα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τραύματα που φέρουν αυτά τα τέσσερα άτομα είναι ελαφρά.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, η μία κοντά στα 30 και η άλλη περίπου 52 ετών.

Οι γυναίκες χτυπήθηκαν από γυάλινα θραύσματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο των εκδοτηρίων, στην περιοχή του Ερεχθείου.

Τα θραύσματα χτύπησαν κι ένα ζευγάρι, έναν Κορεάτη και μία Φινλανδή.

Επί τόπου μετέβη άμεσα το ΕΚΑΒ και οι τραυματίες διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ το ζευγάρι αποχώρησε μετά τις πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και το χαλάζι.

Πάνω από 10.000 κεραυνοί στην Ελλάδα τη Δευτέρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, όπου το χαλάζι σκέπασε κυριολεκτικά τους δρόμους, ενώ οι κεραυνοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον.

Ειδικότερα, οι έντονες καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν περίπου 700 κεραυνοί στην Αττική, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ τα ύψη βροχής έφθασαν τα 30 χιλιοστά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις