Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζούλιαν Ασάνζ: Εικόνες από την πρεσβεία – Γέμιζε με περιττώματα τους τοίχους, δεν τραβούσε καζανάκι
ΚΟΣΜΟΣ

Τζούλιαν Ασάνζ: Εικόνες από την πρεσβεία – Γέμιζε με περιττώματα τους τοίχους, δεν τραβούσε καζανάκι

Τζούλιαν Ασάνζ: Τις φωτογραφίες από τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Mail.

Τζούλιαν Ασάνζ: Φωτογραφίες από το εσωτερικό της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζούσε τα τελευταία 7 χρόνια ο Τζούλιαν Ασάνζ, είδαν σήμερα, Σάββατο, το φως της δημοσιότητας.

Τις φωτογραφίες από τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία δημοσιεύει η εφημερίδα Daily Mail.

Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, άπλυτα πιάτα, υπολείμματα φαγητού και μια βρώμικη κουζίνα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ «κατηγορείται» ότι πετούσε λερωμένα ρούχα του δεξιά και αριστερά σε όλους τους χώρους, ότι συχνά δεν τράβαγε καν το καζανάκι της τουαλέτας.

Όταν ήθελε να γίνει δυσάρεστος, γέμιζε με περιττώματα τους τοίχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του είχαν γίνει επανειλημμένως συστάσεις, αλλά ο συνιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ τις αγνοούσε πλήρως.

Και όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, η βίαιη απομάκρυνσή του από την πρεσβεία έγινε δεκτή με ανακούφιση από το προσωπικό της πρεσβείας, ακόμη και από τον ίδιο τον πρέσβη του Ισημερινού.

Μια σύλληψη ωστόσο που κατακρίθηκε από πολλούς ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Πάμελα Άντερσον, με την οποία φημολογείτο ότι είχε αναπτύξει στενές σχέσεις.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρέσβης του Ισημερινού στο Λονδίνο, Τζέιμ Μάρσαν, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Όταν ο Aσάνζ ήθελε να είναι δυσάρεστος, λέρωνε με περιττώματα τους τοίχους και άφηνε τα λερωμένα εσώρουχα στην τουαλέτα.

Έπρεπε να του υπενθυμίζουμε να τραβάει το καζανάκι και να φροντίζει για τα πιάτα. Έπρεπε να του υπενθυμίζουμε συνεχώς τους στοιχειώδεις τρόπους συμπεριφοράς».

«Το σύστημα ασύλου είναι για να προστατεύει τους αθώους ανθρώπους. Αυτός το κακοποίησε», τόνισε επίσης ο Μάρσαν για τον Ασάνζ.

«Όταν του ζητήθηκε να καθαρίσει τους χώρους από τα περιττώματα, ο Aσάνζ απάντησε: “Δεν θα τα καθαρίσω. Δεν θα το κάνω! Αυτός που καθαρίζει την πρεσβεία πρέπει να το κάνει”».

Δείτε το βίντεο που δείχνει πώς τον τράβαγαν έξω από την πρεσβεία

Τζούλιαν Ασάνζ: Οι Anonymous προειδοποιούν

«Αφήστε τον ελεύθερο ή αλλιώς θα πληρώσετε». «Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι πληροφοριοδότες», αναφέρουν οι Anonymous στη διαδικτυακή τους ανακοίνωση.

Οι Anonymous, υπενθυμίζουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ». «Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν για κάποιο χρονικό διάστημα και ο ίδιος ο Ασάνζ μάς προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του», επισημαίνουν.

Όπως εκτιμούν, η σύλληψη και δίωξη των πληροφοριοδοτών, «στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να διατηρήσουν τη μυστικότητα τους».

Περιγράφοντας το έργο του Τζούλιαν Ασάνζ, οι Anonymous σημειώνουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks υποχρεώθηκε σε εξορία, αφότου εξέθεσε εγκλήματα πολέμου από την κυβέρνηση Μπους, με το βίντεο «παράπλευρης απώλειας» που διέρρευσε στον ιστότοπό του η Τσέλσι Μάνινγκ.

Χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τους Anonymous, ο Ασάνζ βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φιλελεύθερους «αφότου η οργάνωσή του διέρρευσε ηχηρά τεκμήρια διαφθοράς της Χίλαρι Κλίντον λίγο πριν τις εκλογές του 2016».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις