Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Δημήτρης Διαμαντίδης: Η επιστροφή του, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δημήτρης Διαμαντίδης: Η επιστροφή του, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη (vid)

Δημήτρης Διαμαντίδης: Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού σηκώνεται για τρεις για να σκοράρει… ένας Μικρός Ήρωας!

Δημήτρης Διαμαντίδης: Είναι ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την ημέρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης κρέμασε τη φανέλα του και ήρθε η στιγμή να πιάσει και πάλι την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια του για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό.

Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού σηκώνεται για τρεις για να σκοράρει… ένας Μικρός Ήρωας!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επιστρέφει για να ενώσει τις δυνάμεις του στην προσπάθεια της Stoiximan και της HOPEgenesis στον αγώνα κατά της Υπογεννητικότητας στα ακριτικά νησιά!

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Stoiximan «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», που στοχεύει στην ανάδειξη των αναγκών αλλά και την ενδυνάμωση των ακριτικών τοπικών κοινωνιών της χώρας. Ξεκινώντας από το 2017, το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» παρέχει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερους από 20.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση τις περιοχές χαμηλού εισοδήματος και τις απομακρυσμένες κοινωνίες.

Στον τελευταίο αυτό πυλώνα εντάσσεται και η συνεργασία με την HOPEgenesis, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο για τους ήρωες του αύριο, που μπορούν να γεννηθούν κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

“Οι Μικροί Ήρωες μας θυμίζουν ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στον ανοιχτό ορίζοντα. Γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να τους δείξουμε ότι δεν είναι μόνοι τους”, δηλώνει ο 3D.

Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε νησιά και περιοχές που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015.

Αποστολή της είναι να προσφέρει δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε, στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Η συνεργασία της Stoiximan με την HOPEgenesis περιλαμβάνει την υιοθέτηση 10 ακριτικών νησιών: Αστυπάλαια, Αρκιοί, Ελαφόνησος, Αγαθονήσι, Κάλαμος, Κάσος, Σχοινούσα, Θύμαινα, Φούρνοι, Ψέριμος. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουν έρθει στον κόσμο επτά μωρά από τα νησιά αυτά, ενώ ακόμη εννέα μωρά αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Δείτε ακόμη: 

Ο Διαμαντίδης μιλά για όλα: Τα χρόνια στα παρκέ, το πρόωρο «αντίο» από την Εθνική και οι αναμνήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις