Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάνος Λάμπρου ΣΥΡΙΖΑ: Στο ευρωψηφοδέλτιο ένας “φίλος των τρομοκρατών της 17Ν”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Λάμπρου ΣΥΡΙΖΑ: Στο ευρωψηφοδέλτιο ένας “φίλος των τρομοκρατών της 17Ν”

Πάνος Λάμπρου ΣΥΡΙΖΑ: Η τοποθέτηση του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε εξαρχής πολλές αντιδράσεις.

Πάνος Λάμπρου ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Λάμπρου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Ο Παναγιώτης Λάμπρου υπήρξε φίλος και συνομιλητής των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα. Μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά τη διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των “πρόθυμων” της κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της “17 Νοέμβρη” και των “Πυρήνων της Φωτιάς”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική».

Πάνος Λάμπρου: Ποιος είναι

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Τότε ήταν μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε και η Θεανώ Φωτίου.

Ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα.

Όπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μετέφερε την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

Την παρουσία του Παναγιώτη Λάμπρου στην δίκη των δολοφόνων της 17Ν είχε καταδικάσει η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Παναγιώτης Λάμπρου είχε επανέλθει στην επικαιρότητα, όταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης τον είχε καταγγείλει για μυστικές επαφές και διαπραγματεύσεις με τους φυλακισμένους για τρομοκρατία κρατουμένους.

Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και βίντεο με τον σύμβουλο- όπως απεδείχθη- του υπουργού Δικαιοσύνης τότε Νίκου Παρασκευόπουλου με τους φυλακισμένους, όπου τους υπόσχονταν διευθετήσεις και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με την Δικαιοσύνη.

Παλαιότερα – ως υποψήφιος βουλευτής το 2012 – έλεγε πως δεν πρέπει η χώρα να μείνει πάση θυσία στο ευρώ, ενώ παραδεχόταν πως δεν έχει πληρώσει χαράτσια και ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρόμοια άποψη με την Ευρώπη έχει και για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Προερχόμενος από την ΑΚΟΑ και με συμμετοχή από μικρή ηλικία στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και στο ΚΚΕ Εσ., ο Πάνος Λάμπρου ανήκει στην ομάδα των 53+ και μετά τις αποχωρήσεις των στελεχών του κόμματος τον περασμένο Αύγουστο τους είχε ασκήσει έντονη κριτική, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας.

«Δεν είμαστε χειροκροτητές ούτε παντός καιρού. Είμαστε εδώ όσο η Αριστερά είναι εδώ, ζητά συγγνώμη, κάνει αυτοκριτική, αλλάζει, στέκεται στο πλάι των αδικημένων».

Μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων αναφέρει στο βιογραφικό του πως «συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, υπερασπιζόμενος μαζί με άλλες και άλλους τους χωρίς φωνή και δικαιώματα, παλεύει μαζί και για τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκφράσει διάφορες απόψεις, όπως ο αφοπλισμός της αστυνομίας και η κατάργηση της ομάδας Δέλτα. Συμμετείχε ενεργά και στην πρωτοβουλία για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις