Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανία: Νεκρός, ένας από τους πιο αδίστακτους κακοποιούς που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανία: Νεκρός, ένας από τους πιο αδίστακτους κακοποιούς που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων

Αλβανία: Ποιος ήταν ο 47χρονος, που έπεσε χθες νεκρός από αλβανικά πυρά, στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Αλβανία: Ένας από τους πιο αδίστακτους κακοποιούς, που έχουν δράσει στη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες, είναι ο άνδρας, που έπεσε νεκρός, από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών στη διάρκεια κινηματογραφικής ληστείας σε αεροπλάνο, που επρόκειτο να απογειωθεί!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ

Πρόκειται για τον Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ, 47 χρόνων, ο οποίος ήταν ο ένας από τους έντεκα Αλβανούς υπόδικους, οι οποίοι απέδρασαν το 2013, από τις φυλακές των Τρικάλων, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα κατά των εξωτερικών φρουρών της φυλακής, αφήνοντας δύο τραυματίες.

“Στρατιωτικού τύπου” επίθεση στις φυλακές Τρικάλων

Ενώ υπεύθυνοι τότε των φυλακών έλεγαν ότι επρόκειτο για μια πρωτοφανή στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά  συντονισμένη επίθεση “στρατιωτικού τύπου” των βαρυποινιτών, που είχαν συλληφθεί για φόνους και ένοπλες ληστείες, ο Μουρατάι, πρωταγωνίστησε αρνητικά σε ακόμη δύο θρίλερ σε Αττική και Λάρισα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή του 2013  

Στις 3 Μαΐου 2013, Μ. Παρασκευή, μαζί με έναν ακόμη δραπέτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, πήρε μέρος σε ένοπλη ληστεία με στόχο Σούπερ Μάρκετ, στο Περιστέρι.

Την ώρα που με απειλή βαρέος οπλισμού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες μεταξύ των οποίων, λόγω της ημέρας και παιδιά, ένας από τους υπαλλήλους πάτησε το μπουτόν συναγερμού, συνδεδεμένο με την Άμεση Δράση.

Έφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ

Ενώ οι κακοποιοί άρπαζαν τα χρήματα από τις ακινητοποιημένες, τρομοκρατημένες  κοπέλες, έξω από το Σούπερ Μάρκετ, έφθασαν αστυνομικές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ήταν ακριβώς η στιγμή που οι δύο δραπέτες-ληστές έβγαιναν με τα χρήματα σε τσάντες από το κατάστημα.

Τους φώναξαν αμέσως ακίνητοι 

Τους φώναξαν να μείνουν ακίνητοι αλλά αυτοί άρχισαν να τρέχουν.

Έριξε χειροβομβίδες 

Μετά από καταδίωξη στα στενά, ο συνεργός του Μουρατάι, Ερμάλ Ντρεμπάτα, εκσφενδόνισε δυο χειροβομβίδες κατά των αστυνομικών και λίγο έλειψε να προκαλέσει μακελειό.

Όμως, οι περόνες δεν είχαν τραβηχτεί κανονικά με αποτέλεσμα να μην εκραγούν και ο Ντρεμπάτα να πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Ο Μουρατάι είχε διαφύγει 

Ο Μουρατάι, που τώρα έπεσε νεκρός στο αεροδρόμιο των Τιράνων, κατάφερε τότε να  διαφύγει.

Λίγες ημέρες μετά ο σκληρός δραπέτης εμφανίζεται ξανά σε ληστεία-θρίλερ με άλλους συνεργούς του σε τράπεζα στη Λάρισσα.

18 Μαΐου: Ληστεία σε τράπεζα στη Λάρισα

Στις 18 Μαΐου εκείνου του χρόνου, λήστεψαν το υποκατάστημα με λεία το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τρεις ήταν οι ληστές, οι οποίοι εμφανίστηκαν ακάλυπτοι με καλάσνικοφ στα χέρια.

Ένας από αυτούς είχε μπει στην τράπεζα, παριστάνοντας τον πελάτη.

Όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο ειδοποίησε με ενδοσυνεννόηση τον Μουρατάι και τον επίσης δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Κάλα Κλεμέντ.

Εκείνοι όρμησαν στην τράπεζα, ακινητοποίησαν τους πάντες και άρπαξαν το ιλιγγιώδες ποσό.

Πήδηξαν έξω από τον φωταγωγό 

Στη συνέχεια επειδή φοβήθηκαν μήπως είχε εμφανιστεί η Αστυνομία έξω από την τράπεζα, διέφυγαν από ένα παράθυρο στο φωταγωγό και χάθηκαν.

Από εκείνη τη στιγμή φαίνεται τα ίχνη του να χάθηκαν και σε βάρος του εκκρεμούσε πάντα ένταλμα σύλληψης των αλληνικών αρχών.

Ασύλληπτος ως το βράδυ της Τετάρτης

Κατάφερνε να μένει ασύλληπτος μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αλβανικών αρχών, ο 47χρονος Μουρατάι, παλαιό μέλος στην Ελλάδα συμμορίας ληστών που εισέβαλε με καλάσνικοφ σε τράπεζες Αττικής και περιφέρειας, μαζί με τρεις η τέσσερις συνεργούς του, έπεφτε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών με έναν σάκο χρήματα στα χέρια του, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Φορούσαν στολές παραλλαγής

Οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε ότι ο δραπέτης των ελληνικών φυλακών μαζί με τους συνεργούς του, κατάφεραν να μπουν φορώντας στολές παραλλαγής από πόρτα από την οποία μπαίνουν στο αεροδρόμιο πυροσβεστικά οχήματα.

Έφθασαν στην πίστα όπου οι κυβερνήτες αεροσκάφους που επρόκειτο να απογειωθεί για την Αυστρία, είχαν ανάψει τις μηχανές.

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ 

Ακινητοποίησαν τους πάντες, υποχρέωσαν τους επιβάτες και τους υπαλλήλους να πέσουν κάτω και φέρονται να άρπαξαν σάκους με 8 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες και επρόκειτο να μεταφερθούν σε μεγάλη τράπεζα της Αυστρίας.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία

Ένας από τους υπαλλήλους κατάφερε να ενημερώσει και ομάδα αστυνομικών πάνοπλων μπήκε στα ίχνη της συμμορίας.

Σε παράδρομο του αεροδρομίου εντοπίστηκε ο γνώριμος των ελληνικών αρχών. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο δραπέτης έπεσε νεκρός.

Οι υπόλοιποι κατάφεραν προς το παρόν να διαφύγουν.

Αυξημένα μέτρα στα σύνορα

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αλβανικές αρχές ζήτησαν από τη χώρα μας αλλά και άλλες όμορες χώρες να πάρουν αυξημένα μέτρα στα σύνορα για την περίπτωση που οι ληστές επιχειρήσουν να περάσουν λαθραία στο ελληνικό έδαφος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις