Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

01

Απριλίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναστασία Ξεπαπαδέα: Είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Όπως προκύπτει από μία απλή αναζήτηση στο ΓΕΜΗ, η Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο.

 Αναστασία Ξεπαπαδέα: Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για τις “περίεργες” δραστηριότητες της γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα.

Η κ. Ξεπαπαδέα βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο για το γεγονός ότι εκπροσωπούσε νομικά ως δικηγόρος την εταιρεία του Αρτέμη Αρτεμίου που ειδικεύεται στις offshore εταιρείες ο οποίος είχε συνοδεύσει στην Βενεζουέλα τον Νίκο Παππά και είχε σχέσεις με τον Μανώλη Πετσίτη.

Τώρα, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, η Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα.

Δείτε την επίσημη εικόνα από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) όπου η κ. Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως μέλος του Δ.Σ. της «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί». 

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα, είναι γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς από τον Απρίλιο του 2018.

Ομως, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, παραμένει ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Κ/Ξ ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε.–Σ. ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και μάλιστα η θητεία της είναι μέχρι και το 2020.

Η εταιρεία ανήκει στον πατέρα της Σωκράτη Ξεπαπαδέα και έχει συσταθεί από το 2002 με έδρα την Κέρκυρα.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Η απόφαση του περιφερειάρχη Ιονίων νήσων

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπέγραψε σύμβαση αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και τελικού ποσού συμβάσεων 261.748,05 ευρώ με ΦΠΑ, με ανάδοχο την εν λόγω εταιρεία. Αντικείμενο της σύμβασης οι συντηρήσεις – αποκαταστάσεις τεχνικών έργων & καθαρισμοί ποταμών, χειμάρρων, ρεμάτων, αρμοδιότητας Π.Ε. Κέρκυρας την περίοδο 2017-2018.

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα από το acheloostv.gr στις 27 Δεκεμβρίου 2018 και από το corfupress.gr για την ανάθεση των έργων:

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Ποια είναι

Η κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε στις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αργότερα ανέβηκε στην ιεραρχία και έγινε ειδική συνεργάτης του κ. Παπαγγελόπουλου, που είχε γίνει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της Διαφθοράς.

Τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.Όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», η Νατάσα Ξεπαπαδέα, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd του Αρτέμη Αρτεμίου, η οποία είναι κυπριακή και έχει έδρα το νομικό γραφείο «Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες», στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συνοδεύσει στη Βενεζουέλα το 2013 τον σημερινό υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ενώ βρίσκεται και στο επίκεντρο της μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν μεταξύ άλλων και τον τραπεζικό λογαριασμό του, Μανώλη Πετσίτη.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Η απάντηση στα δημοσιεύματα

Η ίδια η κα Ξεπαπαδέα απάντησε στα δημοσιεύματα που τη συσχέτιζαν με τη δικηγορική εταιρεία του Κυπρίου Αρτέμη Αρτεμίου με τη φράση «δεν άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατείχα την ιδιότητα της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Αντιδράσεις κομμάτων 

Το ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση της ΝΔ, με την εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη να ζητά την απομάκρυνση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα.

Η υπόθεση Ξεπαπαδέα έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος με ερώτησή του ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δεν ζήτησε την παραίτηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, και την παραπομπή των στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις