Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναστασία Ξεπαπαδέα: Συκοφαντικό το δημοσίευμα εφημερίδας, θα κληθούν να λογοδοτήσουν
ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Συκοφαντικό το δημοσίευμα εφημερίδας, θα κληθούν να λογοδοτήσουν

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Τη δική της απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας έδωσε με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Συκοφαντικό μέσο και για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι «ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κα Ξεπαπαδέα εμφανίζεται από το 2015 ως πληρεξούσια δικηγόρος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ενώ την ίδια περίοδο ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η Νατάσα Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στη συνέχεια έγινε ειδική συνεργάτης του σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Σε αυτό το διάστημα, το 2016, το 2017 και το 2018 όμως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία, την Hi-Med Solutions Ltd.

Μάλιστα, ως δικηγόρος της εταιρίας, η οποία έχει έδρα το γραφείο “Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες” στην οδό Θεσσαλονίκης 5 στη Λευκωσία, η Νατάσα Ξεπαπαδέα αντιδίκησε… με το ελληνικό δημόσιο το 2018, υπερασπιζόμενη τη Hi-Med Solutions Ltd.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι το πρόσωπο με το οποίο φέρεται να είχε συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 ο σημερινός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, το ίδιο πρόσωπο βρίσκεται και στο επίκεντρο μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του συμμαθητή του κ. Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Η απάντηση της εφημερίδας 

«Η γενική γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του νομικού γραφείου του Αρτεμίου και μιας κυπριακής εταιρείας αγνώστου ιδιοκτήτη.

Όλα αυτά τα έκανε το 2016, 2017, 2018, ενώ ήταν ταυτοχρόνως διορισμένη διευθύντρια (στην αρχή) και ειδική συνεργάτις (μετά) από το 2015 στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Ήταν δηλαδή, κυβερνητικό στέλεχος (και μάλιστα από το 2018 προήχθη και σε γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς) και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε νομικά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Το 2018 μάλιστα αντιδίκησε και με το Δημόσιο, «παραστάθηκε» κατά την νομική ορολογία εναντίον του Δημοσίου και υπέρ του γραφείου του Αρτεμίου και μίας αγνώστων στοιχείων κυπριακής εταιρείας, ενώ ήταν δημόσια λειτουργός και μάλιστα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τώρα ο κ. Αρτεμίου των Panama Papers εθεάθη πρώτα στη Βενεζουέλα με τον κ. Νίκο Παππά, μετά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα μάθαμε ότι έχει φορολογικό εκπρόσωπο τον κ. Μανώλη Πετσίτη στην Ελλάδα και τώρα πληροφορηθήκαμε ότι για τις νομικές του δουλειές χρησιμοποιεί ένα στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, την κυρία Ξεπαπαδέα.

Πόσο τυχαίο είναι όλο αυτό το σκηνικό, το κρίνει ο καθένας.

Υ.Γ. Το πόσο νόμιμα ήταν όλα αυτά τα οποία έκαναν ο Αρτεμίου και ο Πετσίτης θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί τους που ερευνώνται από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές καθώς και των δεκάδων κυπριακών εταιρειών που έχουν αυτοί στήσει. Το πόσο ηθικό πάντως είναι να δουλεύετε για ένα δικηγόρο σαν τον Αρτεμίου και ταυτοχρόνως να υπηρετείτε την κυβέρνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης αφήστε το καλύτερα στην κρίση των πολιτών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις