Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γραμματέας Διαφθοράς: Η Αναστασία Ξεπαπαδέα, δικηγόρος σε δουλειές του Αρτέμη Αρτεμίου
ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Γραμματέας Διαφθοράς: Η Αναστασία Ξεπαπαδέα, δικηγόρος σε δουλειές του Αρτέμη Αρτεμίου

Γραμματέας Διαφθοράς: Η Νατάσα Ξεπαπαδέα, γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου.

Γραμματέας Διαφθοράς: Διαβολικές συμπτώσεις που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεση Μανώλη Πετσίτη, προκαλεί η αποκάλυψη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που θα κυκλοφορήσει αύριο, για την γραμματέα Διαφθοράς.

Η στενή συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Αναστασία Ξεπαπαδέα, είναι συνεργάτης του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικευμένου στις off shore εταιρείες.

Την αποκάλυψη κάνει το Πρώτο Θέμα.

Πρόκειται για “βόμβα” που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αφού ο Αρτέμης Αρτεμίου δεν είναι απλώς ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στην Βενεζουέλα, αλλά συνδέεται άμεσα και με τον στενό συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Μανώλη Πετσίτη, καθώς οι δικηγόροι συνεταίροι του, εκπροσωπούνται νομικά στην Ελλάδα από τον Μανόλο.

Αναστασία Ξεπαπαδέα: Ποια είναι 

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε στις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αργότερα ανέβηκε στην ιεραρχία και έγινε ειδική συνεργάτης του κ. Παπαγγελόπουλου, που είχε γίνει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της Διαφθοράς.

Τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Ως εδώ κανένα πρόβλημα.

Τα προβλήματα ξεκινούν από την αποκάλυψη, ότι λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της γίνεται- όπως αναφέρει η εφημερίδα- πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία, με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα τις χρονιές 2016, 2017, 2018 η κ. Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος της εταιρείας HIMED SOLUTIONS, η οποία είναι κυπριακή και έχει έδρα το νομικό γραφείο «Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες», στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία.

Το πρώτο πρόβλημα που διαπιστώνεται είναι πώς είναι δυνατόν η Γ.Γ. Διαφθοράς να δραστηριοποιείται σε υποθέσεις δικηγορικών γραφείων που ασχολούνται με τις off shore εταιρείες.

Άλλωστε ο κ. Αρτεμίου δεν έκρυψε ποτέ την ειδικότητά του και το όνομά του περιλαμβάνεται στα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν από τα Panama Papers.

Επίσης ο κ. Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος που έκανε το ταξίδι στη Βενεζουέλα μαζί με τον Νίκο Παππά το 2013, χωρίς ποτέ να έχει δώσει εξηγήσεις ποιος ήταν ο ρόλος του.

Το γραφείο Αρτεμίου βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών, καθώς οι εταιρείες που διαχειρίζεται μαζί με τους συνεταίρους του Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη.

Οι μεταφορές χρημάτων προς τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, ελέγχονται εδώ και εβδομάδες από την Κυπριακή Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ενώ οι δύο δικηγόροι φέρονται να έχουν επαγγελματικές σχέσεις και με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις