Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννης Μακρής: Στην Ευελπίδων ο Βούλγαρος με την οικογένειά του – Αρνείται τα πάντα
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Γιάννης Μακρής: Στην Ευελπίδων ο Βούλγαρος με την οικογένειά του – Αρνείται τα πάντα

Γιάννης Μακρής: Την Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο 31χρονος Βούλγαρος.

Γιάννης Μακρής: Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί ο Βούλγαρος, φερόμενος ως εκτελεστής του επιχειρηματία Γιάννη Μάκρη, τον περασμένο Οκτώβριο στη Βούλα.

Ο φερόμενος εκτελεστής του 47χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας για το οποίο κατηγορείται.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο δικαστήριο καθώς του καταλογίζονται, πέρα από το βασικό αδίκημα, τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της φθοράς ξένης περιουσίας, για τα οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα, ο 31χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Περιμένουμε να πάρουμε τα DVD που υπάρχουν στη δικογραφία και από εκεί και πέρα θα γίνουν και οι αναλύσεις. Σύμφωνα με όσα έχω δει και εγω μέχρι στιγμής μιλάμε για κάποιες ενδείξεις που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος και όχι αποδείξεις» σημείωσε ο κύριος Λύτρας.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν αποτυπώματα και DNA που να τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου: 

Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα ο πατέρας και η μητέρα του Βούλγαρου οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να παρευρεθούν στο δικαστήριο, όπως και η σύντροφός του.

Ο 31χρονος Βούλγαρος έπεσε στα χέρια του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής την Τρίτη όταν τον συνέλαβαν σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.

Τον ηθικό αυτουργό αναζητά η αστυνομία

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία αναζητά τον άνθρωπο που έδωσε εντολή στον 31χρονο Βούλγαρο να «φάει» τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ο δολοφόνος γνωρίζει τον εντολέα του και ηθικό αυτουργό του συμβολαίου, όμως κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό και αρνείται να αποκαλύψει το παραμικρό. Είναι άλλωστε – όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί – πολύ σκληρό και αδίστακτο άτομο που πιθανότατα ήρθε στη χώρα μας για να εκτελέσει μια ακόμη «παραγγελία θανάτου».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά και πληροφοριοδοτών να δουν ποια άτομα συναντήθηκαν με τον Βούλγαρο εκτελεστή σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το προφίλ του ηθικού αυτουργού. 

Μπλόκο στο ξενοδοχείο της παραλιακής 

Το «πληρωμένο πιστόλι» που το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι του 47χρονου Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας και του «πήρε» με σφαίρες τη ζωή έπεσε στα δίχτυα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής την Τρίτη.

Οι αστυνομικοί, που δεν σταμάτησαν να ερευνούν την υπόθεση μόλις πήραν την πληροφορία ότι ο Βούλγαρος επέστρεψε στην Ελλάδα και εντόπισαν το στίγμα του, πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου τους. Με μια καλοστημένη επιχείρηση ομάδα αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών μετέβη σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας και περίμεναν να εμφανιστεί.

Μόλις τον είδαν να βγαίνει με τη σύντροφο του, πήγαν να ορμήσουν.

Ο Βούλγαρος όμως τους αντελήφθη, με αστραπιαίες κινήσεις μπήκε σε ένα αυτοκίνητο, πάτησε το γκάζι κι έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας με το οποίο είχαν φθάσει οι αστυνομικοί.

Παρά το πανδαιμόνιο που επικράτησε, οι αστυνομικοί τον εξουδετέρωσαν, τους πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στα γραφεία του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής όπου ξεκίνησε η ανάκρισή του.

Στα γραφεία της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής που οδηγήθηκε τήρησε αρνητική στάση. Αρνήθηκε να μιλήσει και να πει το παραμικρό τόσο για την υπόθεση Μακρή όσο και για την επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Βέβαια, το γεγονός ότι επέστρεψε πέντε μήνες μετά την εκτέλεση, καθώς είχε εξαφανιστεί από τη χώρα για να σβήσει τα ίχνη του, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα γύρισε για να εκτελέσει άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου.

Δείτε ακόμη: 

Η Βικτώρια Καρύδα μιλά στην κάμερα μετά τη σύλληψη του Βούλγαρου (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις