Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βούτσης αποδοκιμασίες: Αν ήταν μόνο βλακεία θα έλεγα πώς είναι ανίκητη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης αποδοκιμασίες: Αν ήταν μόνο βλακεία θα έλεγα πώς είναι ανίκητη

Βούτσης αποδοκιμασίες: Δέκτης αποδοκιμασιών ο Νίκος Βούτσης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Βούτσης αποδοκιμασίες: «Αν ήταν μόνο βλακεία θα έλεγα πως είναι ανίκητη» είπε για τις αποδοκιμασίες εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Νίκος Βούτσης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία και ο ίδιος έγινε δέκτης αποδοκιμασιών.

Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα του φώναξε «όλοι εσείς που ψηφίσατε την προδοσία των Πρεσπών θα πληρώσετε».

«Μερικά συνθήματα και κυρίως η εμμονή, από ορισμένες πλευρές, να υποθάλπουν, εάν και ευθέως δεν ενθαρρύνουν, τις κραυγές περί προδοσίας, έναντι της πραγματικότητας, ίσα – ίσα, ότι μια εκκρεμότητα λύνεται με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα μας και για την περιοχή, αυτές οι κραυγές αν ήταν μόνον βλακεία θα έλεγα πως είναι ανίκητη και πως, εντάξει, κάποια στιγμή και αυτοί θα σκεφτούν πως δεν ήταν έτσι. Δεν είναι απλό όμως το πράγμα. Διότι είναι βαθύτατα διχαστικές αυτές οι κραυγές και άκρως επικίνδυνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Εκτός από τη γυναίκα που βρέθηκε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, έξω από το κτήριο βρέθηκαν πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδοκιμάζοντας όσους προσέρχονταν στην εκδήλωση.

Με αφορμή την παρέμβαση της γυναίκας, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «λάθος» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ότι «παραμελήθηκε σοβαρά» τους προηγούμενους μήνες η προσπάθεια που γινόταν αναφορικά με τη Συμφωνία.

«Φτάσαμε, η Συμφωνία των Πρεσπών να δημοσιοποιηθεί, να δημοσιευτεί πέντε μέρες πριν την ψηφίσουμε στη Βουλή…. δεν είχε μοιραστεί στον κόσμο καν», τόνισε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση δεχόταν πυρά, για μήνες, με «μη ακριβή» επιχειρήματα, «από την πλευρά, την κυβερνητική, υπήρξε στα όρια «του άκρα του τάφου σιωπή», για μερικούς μήνες».

«Δεν αποτιμήθηκε η επιρροή του συμμάχου και συγκυβερνήτη, μέχρι πριν από τρεις μήνες του κόμματος του κ. Καμμένου των ΑΝΕΛ, και της παρουσίας του Πάνου του Καμμένου σε μια καίρια θέση του ΥΕΘΑ της χώρας όλους αυτούς τους μήνες.

Που ήταν μια παρουσία, που εκ των πραγμάτων – δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του για αυτά τα θέματα ο Πάνος Καμμένος – ήταν μια παρουσία που αδυνάτιζε, υπονόμευε, αποδομούσε και σε κάθε περίπτωση βήμα προς βήμα, έφτιαχνε αντισώματα μέσα στο σώμα της κοινωνίας και στο δημόσιο χώρο και διεθνώς στα διεθνή χώρα σε σχέση με τη Συμφωνία».

«Δεν εκτιμήθηκε σωστά η δύναμη αυτής της σύμπραξης επί έξι μήνες πάνω σε ένα κορυφαίο ζήτημα σε επίπεδο διακυβέρνησης. Δεν έχω να σας πω πως θα έπρεπε να γίνει το διαζύγιο πιο νωρίς και τι και πως, προς Θεού, είναι άλλη συζήτηση αυτή, ανοίγω όμως όπως καταλαβαίνετε ένα θέμα που αφορά πραγματική μας ευθύνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις