Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πετσίτης: Το “φάντασμα” που θα στοιχειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ – Τα λεφτά, τα fake ταξίδια και η βίλα
FAKE ΤΑΞΙΔΙΑ, ΛΕΦΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πετσίτης: Το “φάντασμα” που θα στοιχειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ – Τα λεφτά, τα fake ταξίδια και η βίλα

Πετσίτης: Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση, παρά τις έντονες πιέσεις τις αντιπολίτευσης για απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση "Μανόλο".

Πετσίτης: Σε βόμβα εξελίσσεται η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, του στενού φίλου και συνεργάτη του Νίκου Παππά, γνωστού και ως «Μανόλο»

Οι τελευταίες αποκαλύψεις του άλλοτε κολλητού της παρέας του Μαξίμου, φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος. Σχεδόν, αν λάβει κανείς υπόψη τις αερολογίες του Δημήτρη Τζανακόπουλου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Έπειτα από τα ερωτήματα που προκάλεσε η αλματώδης πορεία του Μανώλη Πετσίτη, που έφθασε από σερβιτόρος σε πιτσαρία να κάνει παρέα με όλους τους ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας και να κερδίζει τεράστια ποσά από άγνωστες δραστηριότητες, τώρα έρχονται οι νεότερες αποκαλύψεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση το περιβάλλον του πρωθυπουργού και ειδικά τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή, βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο Μανώλης Πετσίτης στην Αθήνα μεγάλα χρηματικά ποσά, που δεν δικαιολογούνται. Η έρευνα έγινε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και, όπως προκύπτει, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες-τροφοδότες.

Μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, όπως ανέφερε η εφημερίδα, στις ύποπτες συναλλαγές εμπλέκεται και ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, στη δικηγορική εταιρεία του οποίου εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος ο Μανώλης Πετσίτης.

Ο ρόλος του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου

Σημειώνεται ότι η εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ο κ. Αρτεμίου, με ειδίκευση στη σύσταση offshore εταιρειών, ήταν ο δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, όταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Ένα ταξίδι που έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, αφού στο ίδιο ταξίδι βρέθηκαν στο Καράκας πολλοί εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών και φέρεται να υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια με την κυβέρνηση Μαδούρο. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν ποτέ.

Αλλά και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ο κ. Αρτεμίου ήταν από τους επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου όπως τον συνέλαβε ο φακός να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου

Πετσίτης: Το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

Ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

Το γεγονός δηλαδή ότι το Δημόσιο δεν έπραξε τα δέοντα για να εισπράξει τις οφειλές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και της εταιρείας του ELFE προς τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος αντιμετωπίζει κατηγορίες στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμεροι για τις αποφάσεις και τις κινήσεις του.

Τα περισσότερα χρήματα που έλαβε τα τελευταία χρόνια της ανοδικής του πορείας ο κ. Πετσίτης προήλθαν από εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Δεύτερον, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα», ο  Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ όχι ως εκπρόσωπος του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, αλλά ως εκπρόσωπος του Μαξίμου. Αυτό έχει καταθέσει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, που όταν ρώτησε τι θέλει ο Πετσίτης στη ΔΕΠΑ, του απάντησαν ότι είναι άνθρωπος του Παππά και του Μαξίμου.

Μάλιστα, έχουν εμφανιστεί και καταγραφές από το δελτίο εισόδου-εξόδου της ΔΕΠΑ, όπου δίπλα στο όνομα του Μανώλη Πετσίτη έχει γραφτεί «Μαξίμου».

Πετσίτης: Η Ζωή θυμάται τον Μανώλο

Ως άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου θυμάται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Μανώλη Πετσίτη: «Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά, ούτε ήξερα το επώνυμό του. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα».

Βίντεο:

Θρίλερ με τις έρευνες της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος

Η υπόθεση Πετσίτη παίρνει, όμως, διαστάσεις θρίλερ με την αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που ερευνούσε την υπόθεση στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μετατέθηκε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία από την επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα Άννα Ζαΐρη- Αρκουλή, επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή του που τιτλοφορεί «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής τονίζει ότι η αντεισαγγελέας τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, σε θέση απλού υπαλλήλου, εν μέσω της διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Όπως λέει ο ίδιος ο προϊστάμενος για την απομάκρυνσή του: «Αυτή λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος ΤτΕ για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κ.λπ.), επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής (…), και την ποινική δικαιοσύνη. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι έπρεπε να με απομακρύνετε. Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεσθε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για τη διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή».

Από το απόσπασμα της παραίτησης, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο προϊστάμενος φαίνεται να έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά του για την ELFE στην κυρία Ζαΐρη-Αρκουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτεί απαντήσεις

Στην υπόθεση Πετσίτη-Παππά αναφέρθηκε εκτενώς και σε πολύ αυστηρό τόνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της περιοδείας του στην Βέροια: «Θα μας μιλήσει πάλι ο κ. Τσίπρας, και θα μας πει ότι εμείς δήθεν συντασσόμαστε με τη διαπλοκή και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και θα του απαντήσουμε: δεν είμαστε εμείς αυτοί που βάλαμε στο ευρωψηφοδέλτιό μας τον κύριο Κόκκαλη, το όνομα το οποίο ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με τη διαπλοκή στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, για στενούς συνεργάτες που μπαινόβγαιναν μέσα στο Μαξίμου, αποκαλύπτονται συνταρακτικά πράγματα για παράξενες ροές χρήματος από Κυπριακές off shore, τις οποίες όλως τυχαίως τις στήνουν οι ίδιοι οι δικηγόροι οι οποίοι συνομιλούν με το στενό συνεργάτη και Υπουργό του κυρίου Τσίπρα, τον κύριο Παππά. Αυτοί οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν φίλες και φίλοι. Θα αποκαλυφθούν, και θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής. Το τελευταίο φύλλο συκής απέναντι σε όλους αυτούς οι οποίοι μας έλεγαν, ότι ως αριστεροί έχουν δήθεν κάποιο ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε εμάς τους κεντροδεξιούς. Ότι είναι φτιαγμένοι από μία άλλη πάστα, ότι έχουν άλλο χαρακτήρα, ότι έχουν άλλη εντιμότητα. Όχι, φίλες και φίλοι. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την παράταξη που τόσα προσέφερε σε αυτόν τον τόπο. Την παράταξη η οποία έπεσε, αλλά δεν γονάτισε, την παράταξη η οποία άλλαξε και ξανασηκώθηκε. Και η σημερινή σας παρουσία εδώ, ο δυναμισμός και η ενέργεια που εκπέμπετε, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση», τόνισε.

Πετσίτης: Η χλιδάτη ζωή στην Κύπρο 

Ο Μανώλης Πετσίτης, πάντως, δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Έχει εγκαταλείψει την περίφημη βίλα με πισίνα της Βαρυμπόμπης και βρίσκεται στην Κύπρο. Διαμένει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο μάλιστα βρίσκεται μέσα σε συγκρότημα μοντέρνων κατοικιών με πισίνα, στην περιοχή Περβόλια Λάρνακας.

Πρόκειται για ένα χωριό στα νότια παράλια της Κύπρου, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρνακας και 55 χιλιομέτρων από τη Λευκωσία, το οποίο περιβάλλεται από μια πανέμορφη παραλία 4 χιλιομέτρων.

Σε αυτό το χωριό με τα πολυτελή διαμερίσματα, στους χώρους πιθανώς της πισίνας του συγκροτήματος, τραβήχτηκε και το βίντεο που τον δείχνει να αστειεύεται με τους φίλους του και να δηλώνει «Άκη, σου έρχομαι».

Τα fake ταξίδια στο Λονδίνο

Μετακομίζοντας στην Κύπρο, ο κ. Πετσίτης προσπάθησε να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον. Γι’ αυτό στην αρχή πήρε μαζί του και τους γονείς του, ενώ τον επισκέπτονταν επίσης οι δυο του κόρες από τον πρώτο του γάμο. Μαζί του ταξίδεψε και ο Κ.Π., ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού και σωματοφύλακα μέχρι να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον κ. Πετσίτη. Ο «Μανόλο» αποκαλούσε τον οδηγό του «ο κύριος αρνητικός» και γι’ αυτό τον έστειλε πίσω στην Αθήνα. Επίσης, για σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με τον «εκρηκτικό Μανόλο» κατέβηκε στην Κύπρο και η πρώην σύντροφός του.

Χώρισαν επεισοδιακά και αναγκάστηκε να επιστρέψει και εκείνη στην Αθήνα.

Ο κ. Πετσίτης, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικά του πρόσωπα, είχε την υποψία ότι οι κινήσεις του στην Κύπρο παρακολουθούνταν, γι’ αυτό και άρχισε να λαμβάνει μέτρα προστασίας, με τα φώτα στο διαμέρισμά του να είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο.

Επιπλέον, πριν από μερικές εβδομάδες, άγνωστο γιατί, επιχείρησε να θολώσει τα νερά σχετικά με τη διαμονή του και τη χώρα στην οποία κρύβεται. Από την Κύπρο βρέθηκε εικονικά στη Βρετανία.

Μάλιστα ζήτησε από τη νέα του σύντροφο, τραγουδίστρια Βίκυ Καρνέζη, να ανεβάσει στη σελίδα της στο Facebook κοινές φωτογραφίες τους με την ένδειξη ότι διασκέδαζαν σε κλαμπ του Λονδίνου.

Ωστόσο, παρατηρώντας κάποιος προσεχτικά το φωτογραφικό υλικό, μπορεί άνετα να διαπιστώσει ότι οι σχετικές εικόνες τοποθετούνται σε καφέ-μπαρ στα Περβόλια Λάρνακας.

Τζανακόπουλος: Σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά

Τις αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «ατομική» ευθύνη του Μανώλη Πετσίτη, υποστηρίζοντας ότι «τράβηξε τον δικό του δρόμο».

«Ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν, σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιόφωνο 24/7.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για την ίδια υπόθεση ότι ο φιλικός τύπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράγει περισσότερα fake news απ όσα μπορεί να καταναλώσει η ΝΔ καθώς και ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου σιγοντάρει για δικούς της λόγους τη «σκανδαλολογία», όπως τη χαρακτήρισε.

Ερώτηση Μανιάτη στη Βουλή για τον Μανώλη Πετσίτη

Στη Βουλή φέρνει το θέμα των αποκαλύψεων για τα χρηματικά εμβάσματα από κυπριακές offshore σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Η ερώτηση του κ. Μανιάτη είναι προς τον πρωθυπουργό και αναφέρει μάλιστα ότι ο κ. Πετσίτης είναι άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος.

Ο κ. Μανιάτης ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Πετσίτη από την ELFE-Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ.

Βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις