Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζορτζ Κλούνεϊ Μπρουνέι: Ο ηθοποιός, άνοιξε “πόλεμο” με τον σουλτάνο
ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Κλούνεϊ Μπρουνέι: Ο ηθοποιός, άνοιξε “πόλεμο” με τον σουλτάνο

Τζορτζ Κλούνεϊ Μπρουνέι: Ο διάσημος ηθοποιός καλεί τον κόσμο να πάψει να στηρίζει τον σουλτάνο, ως απάντηση στη νομοθεσία που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Τζορτζ Κλούνεϊ Μπρουνέι: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάλεσε σε μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Deadline.com, ο Κλούνεϊ ανέφερε τα ονόματα εννέα πεντάστερων ξενοδοχείων στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ. Ανάμεσα τους είναι και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

«Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Υπενθυμίζεται πως οι μοιχοί και οι ομοφυλόφιλοι στο Μπρουνέι, θα τιμωρούνται με εκτέλεση δια λιθοβολισμού σύμφωνα με τις διατάξεις που θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα.

Αρχής γενομένης από τις 3 Απριλίου όσοι κρίνονται ένοχοι για τα δύο αυτά αδικήματα θα λιθοβολούνται «μπροστά σε ένα πλήθος Μουσουλμάνων».

Πρόκειται για την εφαρμογή επί το αυστηρότερο του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία που ξεκίνησε από το 2014 και έκτοτε προχωρά σταδιακά.

Οι βάρβαρες αυτές διατάξεις ανακοινώθηκαν δύο ημέρες πριν το τέλος του 2018 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης του κρατιδίου.

Όπως ήταν αναμενόμενοι οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισαν φρικιαστικές τις νέες διατάξεις και ζήτησαν την απόσυρσή τους.

Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την απόφαση του Μπρουνέι να θέσει σε ισχύ αυτές τις βάρβαρες ποινές» δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Οργάνωση προειδοποίησε μάλιστα ότι άλλοι νέοι νόμοι επιτρέπουν τον ακρωτηριασμό ως τιμωρία για κλοπή – μια ποινή που θα επιβάλλεται ακόμα και σε παιδιά.

Δείτε ακόμη: 

Τζορτζ Κλούνεϊ και πριγκίπισσα Τέσσι παίρνουν θέση για τις επιθέσεις που δέχεται η Μέγκαν Μαρκλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις