Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σάββας Τσιτουρίδης κόμμα: Οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββας Τσιτουρίδης κόμμα: Οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές

Σάββας Τσιτουρίδης κόμμα: Την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Έλληνες Ριζοσπάστες» ανακοίνωσε εισερχόμενος του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης.

Σάββας Τσιτουρίδης κόμμα: Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Σάββα Τσιτουρίδη να πλαισιώνουν καραμανλικοί πρώην βουλευτές και πιθανώς και η Κατερίνα Παπακώστα.

Εξερχόμενος από το Ανώτατο Δικαστήριο ο Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε:

«Με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες που αναζητούν ελπίδα και σχέδιο για το αύριο ερχόμαστε στο κέντρο της πολιτικής ζωής του τόπου μας, έχοντας βαθιά πίστη σε μια νέα Πολιτεία κοινωνικής δημοκρατίας που θα εγγυάται και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων μέσα σε μια δημοκρατική και πιο δίκαιη Ευρώπη και σε έναν ανοικτό κόσμο προκλήσεων και ευκαιριών, στον οποίο οι λαοί και η δημοκρατία θα ελέγχουν την οικονομία και δε θα αφήνουν την οικονομία και τις αγορές να διαφεντεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Εμείς που ιδρύουμε το Δίκτυο Έλληνες Ριζοσπάστες, πιστεύουμε στις οικουμενικές αξίες του ανθρωπισμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας του πολίτη και στην προστασία των δικαιωμάτων του, όπως αυτά αναφέρονται στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιστεύουμε στο φιλότιμο, στη δύναμη και στη διαχρονική αξία του ελληνισμού και στη συμβολή του στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που θα βγει σοφότερη από τα λάθη των ηγεσιών της και θα ξανασυναντήσει τους ιδρυτικούς στόχους της διασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και ουσιαστική οικονομική, κοινωνική, γεωγραφική σύγκλιση ανάμεσα σε κράτη και λαούς.

Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που θα συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στις παγκόσμιες διεργασίες προάγοντας πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την επικράτηση εθνικών επιδιώξεων ή οικονομικών συμφερόντων μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας.

Με αυτές τις αξίες και αρχές καταθέσαμε σήμερα στον Άρειο Πάγο το ιδρυτικό καταστατικό του κόμματος μας και προχωρούμε σε ένα ανοικτό προσκλητήριο στις δυνάμεις που αγαπούν και αισθάνονται υπερήφανοι για την Ελλάδα, έχουν φαντασία, διάθεση συμμετοχής και αίσθηση του μέλλοντος και τις καλούμε να στρατευθούν μαζί μας.

Το πρώτο ραντεβού μας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019».

Η δήλωση του νέου αρχηγού κόμματος Σάββα Τσιτουρίδη:

 Η ΕΡΤ έφτασε στο σημείο να παίξει σε live μετάδοση την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος!

Σάββας Τσιτουρίδης: Το βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 στο Κιλκίς. Φοίτησε Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή με άριστα και συνέχισε με διακρίσεις μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στη Γαλλία και στη Διεθνή Οικονομία στην Αγγλία.

Στο διάστημα 1979 – 1981 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη. Από το 1981 έως τον Μάιο του 1990 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Το 1990, με ειδική άδεια από τον Διεθνή Οργανισμό, ανέλαβε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Το 1991 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ και Διεθνών Σχέσεων στο Υπουργείο Γεωργίας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1993. Στο διάστημα 1995-1996 εργάστηκε και πάλι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξελέγη Βουλευτής Κιλκίς με τη Νέα Δημοκρατία το 1996 και επανεξελέγη το 2000, 2004,και 2007. Από το 1994 είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος των τομέων Γεωργίας και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την περίοδο 1997 έως το 2004. Διετέλεσε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2004, και Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο διάστημα 2006-2007.

Από τον Νοέμβριο του 2012 εργάζεται και πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Παπαδημητροπούλου και μαζί της απέκτησε 3 παιδιά.

Το 2004 παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 2007 παραιτήθηκε από Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με αφορμή εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου στο διάστημα 1999-2000. Η έρευνα αυτή όμως κατέληξε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε καμία εμπλοκή του εν λόγου συνεργάτη του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις