Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Πάσχα: Μαξίμου και Τσακαλώτος και… Πετρόπουλος, διαψεύδουν τον Πετρόπουλο
ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δώρο Πάσχα: Μαξίμου και Τσακαλώτος και… Πετρόπουλος, διαψεύδουν τον Πετρόπουλο

Δώρο Πάσχα: Ο Τάσος Πετρόπουλος υπονόησε ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους.

Δώρο Πάσχα: Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου για την καταβολή Δώρου Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους από το περιβάλλον του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησαν σε διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα από το γραφείο του Τάσου Πετρόπουλου διευκρινίζουν τα εξής: «Ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».

Δώρο Πάσχα: Εκνευρισμός από Τσακαλώτο

Νωρίτερα υπήρξε αντίδραση του ΥΠΟΙΚ στα αρχικά λεγόμενα του κ.Πετρόπουλου για τα περί επιδόματος από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, δεν έκρυψε την ενόχλησή του και είπε χαρακτηριστικά, «να ρωτήσετε τον κύριο Πετρόπουλο».

Διάψευση και από το Μέγαρο Μαξίμου 

Σε διάψευση όμως των όσων δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ.Πετρόπουλος προχώρησε και το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

Δώρο Πάσχα: Οι ελπίδες που χάρισε ο Πετρόπουλος

Ο κ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει «λένε πολλοί πως θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα το Πάσχα, γιατί πραγματικά υπάρχει πράγματι η δυνατότητα, υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να τα δώσουμε», συμπληρώνοντας όμως ότι «αυτές είναι αποφάσεις που η κυβέρνηση κεντρικά παίρνει και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει. Εγώ δεν ανακοινώνω τέτοια μέτρα που ο Πρωθυπουργός αρμόζει να ανακοινώνει».

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο επίδομα Πάσχα θα κόστιζε πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολογιστούν από 200 ευρώ για 2.550.000 συνταξιούχους και 250 ευρώ για 603.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους).

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πετρόπουλος «ακυρώνει» την απειλή της κυβέρνησης για μονομερή κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια».

Αντιθέτως τονίζει ότι δεν θα κατατεθεί ούτε σήμερα –όπως είχαν προαναγγείλει κυβέρνηση και Μαξίμου- αλλά ούτε και πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.

Όταν στο Eurogroup της 5 Απριλίου θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις