Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25 Μαρτίου: Με “Μακεδονία Ξακουστή” η παρέλαση – Καταχειροκροτήθηκαν τα “βατράχια”
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25 Μαρτίου: Με “Μακεδονία Ξακουστή” η παρέλαση – Καταχειροκροτήθηκαν τα “βατράχια”

25 Μαρτίου: Με το απαγορευμένο «Μακεδονία ξακουστή» η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

25 Μαρτίου: Με το Μακεδονία Ξακουστή η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, την ώρα που στη Θεσσαλονίκη σημειωνόταν ένταση.

Παρά τη σχετική απαγόρευση για το «Μακεδονία Ξακουστή», το οποίο δεν ακούστηκε στη χθεσινή μαθητική παρέλαση της Αθήνας, τόσο η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και η μπάντα του Στρατού, έπαιξαν το εμβατήριο.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι «Μακεδονία Ξακουστή» ακούστηκε δύο φορές κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν εκεί.

Την αρχή έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Στην συνέχεια το εμβατήριο ακούστηκε ξανά, αυτή την φορά από την μπάντα του Στρατού την ώρα που παρέλαυναν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους Εύζωνες, οι οποίοι προηγουμένως βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας.

«Μακεδονία ξακουστή» από τη Σχολή Ευελπίδων

Οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν με πάθος το «Μακεδονία ξακουστή», καταχειροκροτούμενοι, ενώ με το ίδιο πάθος το τραγούδησαν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες.

Τα βατράχια δέχθηκαν το θερμότερο χειροκρότημα:

Το «Μακεδονία Ξακουστή» τραγούδησε το άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου παρά την απαγόρευση από την ηγεσία του Σώματος για τη μη χρήση συνθημάτων φέτος.

Το άγημα φώναξε το «Μακεδονία Ξακουστή» λίγα δευτερόλεπτα αφού πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και ενώ κινούνταν επί της οδού Πανεπιστημίου.

Συγκλόνισαν οι Εύζωνες

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Παρά τη σχετική απαγόρευση το Μακεδονία Ξακουστή ακούστηκε και στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, από πολίτες που είχαν φθάσει εκεί για να παρακολουθήσουν τους μαθητές να παρελαύνουν.

Την ώρα της μαθητικής παρέλασης μαθητές σχολείου φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

Μαθητές του 32ου ΓΕΛ της Χαριλάου κατά τη διάρκεια που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους, φώναξαν, «Μακεδονία γη ελληνική».

Το ίδιο και τα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης ομάδα πολιτών που αντιδρά στην Συμφωνία των Πρεσπών πέταξε φέιγ βολάν που έγραφαν «η λευτεριά κερδίζεται με αίμα και θυσίες, όχι με κοινοβούλια Πρέσπες και προδοσίες».

«Αλήτες προδότες πολιτικοί η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναξαν κάποιοι που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις