Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / OPEN TV: Η 90χρονη και η κόρη της μιλούν στην κάμερα – Οργή για την συμπεριφορά των αστυνομικών (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

OPEN TV: Η 90χρονη και η κόρη της μιλούν στην κάμερα – Οργή για την συμπεριφορά των αστυνομικών (vid)

OPEN TV: Όπως λέει η ηλικιωμένη από τον Πόντο, δεν πρόκειται να πουλήσει ποτέ να ξαναβγεί στις λαϊκές αγορές.

OPEN TV: Φοβισμένη εμφανίζεται στην κάμερα του Open TV η 90χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε παντόφλες χωρίς άδεια.

Όπως λέει η ίδια δεν πρόκειται να πουλήσει ποτέ να ξαναβγεί στις λαϊκές αγορές μετά και την περιπέτεια που οδήγησε στη σύλληψή της.

«Η γιαγιά φοβήθηκε αλλά δεν θα πουλάει. Ωστόσο θα πλέκει γιατί αυτό είναι η ψυχολογία της. Έτσι μεγάλωσε. Θα προσπαθήσω να τα πουλήσουμε μέσω καταστημάτων ή μέσω του ίντερνετ. Ευχαριστώ όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες που στάθηκαν δίπλα μας. Είμαι πολύ συγκινημένη» ανέφερε στην κάμερα του Open TV η κόρη της 90χρονης.

Σύλληψη 90χρονης: Αντιδράσεις για τη συμπεριφορά των αστυνομικών

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης σχολιάζοντας το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι «η εσωτερική διαδικασία ξεκινάει γιατί υπάρχει δημοσίευση βίντεο μέσα από αστυνομική υπηρεσία και όχι για το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν τη δουλειά τους».

OPEN TV: Ακούστε την κόρη της

Το εξοργιστικό βίντεο

Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο αστυνομικός, κατά την διάρκεια της διαδικασίας των αποτυπωμάτων, μιλούσε με ιδιαίτερα έντονο ύφος και επιδεικτικά στην υπερήλικη για μην κουνάει τα δάχτυλά της, «πες της να μην κουνάει τα δάχτυλά της, δεν θα το πω δέκα φορές» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός προς την κόρη της 90χρονης.

Ο αστυνομικός όπως γίνεται φανερό δεν έχει εξηγήσει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με αποτέλεσμα η 90χρονη σαστισμένη και μη καταλαβαίνοντας τι της λέει να μην ξέρει που να τοποθετήσει τα δάχτυλά της.

Μάλιστα, ο αστυνομικός ανεβάζει αδικαιολόγητα την τόνο της φωνής του βρίζοντας, χωρίς να φαίνεται να έχει αίσθηση ότι έχει να κάνει με μια γυναίκα 90 ετών.

«Είσαι η δεύτερη που το κάνει αυτό κάποιο στα 15 χρόνια μου», ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο αστυνομικός και συνεχίζει «θέλω να είναι χαλαρά τα χέρια σου… ε ρε π@#$η δεν το πιστεύω… μη το κάνεις αυτό σου είπα».

Δεν της έδωσαν καν νερό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η κόρη και οι οικείοι της, η 90χρονη γυναίκα παρέμεινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για πάνω από 12 ώρες, ενώ αρνήθηκαν να της δώσουν φαγητό και νερό όταν εκείνη το ζήτησε.

Η ενενηντάχρονη Πόντια ζει με τον άντρα της χωρίς συντάξεις, σε σπίτι που το σπίτι πληρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια των παιδιών τους.

Όπως είπε στο protothema.gr η κόρη της γιαγιάς Σουζάνας οι γονείς της ήρθαν το 2005 στην Ελλάδα, και τρία χρόνια μετά έβγαλαν ελληνικές ταυτότητες.

Έξι μήνες αργότερα άρχισαν να λαμβάνουν επίδομα 330 ευρώ ο καθένας. Ωστόσο οι συντάξεις κόπηκαν λόγω μνημονίων.

Η Τζούντυ Ηλιάδου, μιλώντας στο Θέμα σχολίασε και την υπόθεση της Μυρσίνης Λοϊζου.

Αυτό είναι κλέψιμο, και όχι μόνο στο Κράτος άλλα και από τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτό και όχι να ταλαιπωρούν τη μάνα μου. Ο μπαμπάς μου έχει δυο είδη καρκίνων, ένα στο πρόσωπο και ένα στο προστάτη. Όμως εγώ δεν έκλεψα, ούτε ζητιάνεψα και στα νοσοκομεία τους τρέξαμε και τους βοηθήσαμε με τα αδέρφια μου και πληρώναμε».

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη σύλληψη

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε εντολή στη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές κάλτσες που φτιάχνει η ίδια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την έκταση που πήρε το θέμα.

Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιές συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις