Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μιλάνο: Οδηγός λεωφορείου έβαλε φωτιά σε σχολικό με 51 μαθητές
ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Οδηγός λεωφορείου έβαλε φωτιά σε σχολικό με 51 μαθητές

Μιλάνο: Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που είχε ρίξει βενζίνη μέσα στο λεωφορείο κι έβαλε φωτιά.

Μιλάνο: Φωτιά σ’ ένα σχολικό με 51 μαθητές και τους γονείς τους έβαλε ένας Ιταλός οδηγός σενεγαλέζικης καταγωγής.

Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς, αν και 14 εξ’ αυτών -12 μαθητές και δύο ενήλικες- διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των καπνών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που είχε ρίξει βενζίνη μέσα στο λεωφορείο κι έβαλε φωτιά φωνάζοντας ότι θέλει να σταματήσει «τους θανάτους στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τη Repubblica o 47χρονος Ουσέινου Σάι πήρε την ιταλική υπηκοότητα το 2004 και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.

Ο οδηγός επρόκειτο να οδηγήσει τους μαθητές δύο τάξεων γυμνασίου σε γυμναστήριο, αλλά άλλαξε πορεία στη διαδρομή και σύμφωνα με επιβάτες του σχολικού κάποια στιγμή άρχισε να ουρλιάζει κρατώντας στα χέρια ένα μπιτόνι με βενζίνη κι έναν αναπτήρα.

Ένα από τα παιδιά κατάφερε να καλέσει την αστυνομία με το κινητό του και λίγο αργότερα κατέφθασαν στο σημείο. Ο 47χρονος τους αντιλήφθηκε και την ώρα που έβαζε φωτιά στο σχολικό, εκείνοι κατάφεραν να σπάσουν τα πίσω παράθυρα και να βγάλουν τους επιβάτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις