Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΟΑΚΑ συλλήψεις: Χειροπέδες σε 8 άτομα και άμεση ποινική δίωξη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΟΑΚΑ συλλήψεις: Χειροπέδες σε 8 άτομα και άμεση ποινική δίωξη

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΟΑΚΑ συλλήψεις: Εικόνες απόλυτης ντροπής με «ντου», χημικά, ξύλο και διακοπή, αλλά και οκτώ συλλήψεις.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΟΑΚΑ συλλήψεις: Οχτώ συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα από τις αστυνομικές αρχές, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα στο 70ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, την πρώτη εξ αυτών, κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.

Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, σε όσους συνελήφθησαν, θα ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας.

Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Μικρή μειονότητα των οπαδών δεν σεβάστηκε την προσπάθεια για την ανάκαμψη της ομάδας

Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζουν τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι μια μικρή μειονότητα «δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας».

Επιπλέον καλεί την Πολιτεία να δράσει ώστε να πατάξει τη βία στα γήπεδα, δείχνοντας ότι στέκεται απέναντι σε τέτοια γεγονότα.

Η ανακοίνωση 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας που έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι. Μια μικρή μειονότητα από τους 25.000 φιλάθλους δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας. Από την πλευρά της διοίκησης προέχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής αθλητικής βίας.

Όμως, θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι σε αυτά τα γεγονότα και να βρει αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Φορτούνης: Τραγικό αυτό που συνέβη

Τη θέληση του ιδίου και των συμπαικτών του στον Ολυμπιακό, αλλά και των παικτών του Παναθηναϊκού να συνεχιστεί το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αλλά και τις δυσκολίες που υπήρχαν στο να γίνει κάτι τέτοιο, εξέφρασε ο Κώστας Φορτούνης. «Είναι τραγικό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων».

«Είναι δύσκολες συνθήκες να συνεχίσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε και οι δύο να παίξουμε, αλλά όταν μπαίνεις στα αποδυτήρια δύο φορές και βγαίνεις είναι πολύ δύσκολο. Παίξαμε καλύτερα, βάλαμε ένα γκολ, χάσαμε ευκαιρίες, δείξαμε την ανωτερότητά μας».

Για το αν τον στεναχωρεί που δεν τελείωσε ένα τέτοιο παιχνίδι: «Γι’ αυτό είναι τα ντέρμπι για να τα ευχαριστιέται ο κόσμος και πιο πολύ οι παίκτες. Αυτά είναι τα παιχνίδια που θέλει να παίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Είμαστε λυπημένοι, θέλαμε να παίξουμε και να τελειώσει το παιχνίδι, δεν γίνεται…»

Για το γεγονός πως την Δευτέρα θα βρεθεί με τον Κουρμπέλη στην Εθνική: «Είναι τραγικό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο να κυνηγάνε τους παίκτες μας, τους παράγοντές μας… Δεν έχω λόγια».

Για το αν μίλησαν με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού: «Ειδικά μετά το γκολ που βάλαμε, μπήκαν μέσα οι οπαδοί δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, πήγαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού να τους ηρεμήσουν αλλά δε γινόταν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις