Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Φαλελάκης – Χατζησάββας: Τα 25 χρόνια στο ίδιο κρεβάτι και ο θάνατος (vid)
LIFESTYLE

Φαλελάκης – Χατζησάββας: Τα 25 χρόνια στο ίδιο κρεβάτι και ο θάνατος (vid)

Φαλελάκης - Χατζησάββας: Ο Κώστας Φαλελάκης, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον μεγάλο έρωτά του με τον Μηνά Χατζησάββα, αλλά και για τις στιγμές μετά τον θάνατό του.

Φαλελάκης – Χατζησάββας: Στο πλατό της εκπομπής The 2night Show βρέθηκε ο Κώστας Φαλελάκης, ο οποίος μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την σχέση του με τον Μηνά Χατζησάββα, αλλά και για το πώς διαχειρίστηκε τον θάνατό του.

«Από τα Χανιά έφυγα γιατί ξεκίνησε η σχέση μου με τον Μηνά. Έφυγα γιατί ξεκίνησε αυτός ο έρωτας. Μου έδινε τόση δύναμη ο Μηνάς, που θα μπορούσα να βγω στη μέση της δημοτικής αγοράς και να πω ότι είμαστε μαζί.

Δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι μας με τον Μηνά, 25 χρόνια στο ίδιο κρεβάτι. Ο Μηνάς ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ξύπναγε και ξεκίναγε το πάρτι. Τον Μηνά τον πείραζε ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι εθνικιστικές αντιλήψεις.

Η ειλικρίνειά μου πηγάζει από τον Μηνά. Με συμφιλίωσε με την ομοφυλοφιλία, αλλά και με πολλούς άλλους δαίμονες. Ο Μηνάς ήταν η πρώτη και η μοναδική σχέση της ζωής μου.

Μετά τον θάνατο του Μηνά απομονώθηκα. Η Καραμπέτη μου είπε “σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει αυτό που περνάς θα το περάσουμε μαζί”. Είναι δυνατόν με τον άνθρωπο που ζεις 25 χρόνια να μη μπορείς να πάρεις το σώμα του; Το νεκρό του σώμα;

Αν έγινε κάτι καλό είναι ότι ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δεν είναι “φύλλο και φτερό”. Με τον Μηνά είχαμε κάνει κοινές διαθήκες», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Φαλελάκης.

“Περίμενε το γ@@@νο σύμφωνο” – Το συγκλονιστικό “αντίο” στην κηδεία του

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, στις 30 Νοεμβρίου του 2015, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Το ιατρικό του ιστορικό ήταν αρκετά βεβαρημένο, με καρδιολογικά προβλήματα. Μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του, είχε υποστεί αιμορραγικο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Είχε πλούσια καριέρα και στον κινηματογράφο αλλά και την τηλεόραση.

Η πορεία του στην μεγάλη οθόνη, ξεκίνησε το 1970, με την συμμετοχή του στην ταινία του Κώστα Ασημακόπουλου, «Όμορφες μέρες». Τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου στη Θεσσαλονίκη και μία φορά με το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου.

Κύκνειο άσμα του στη μεγάλη οθόνη ήταν η συμμετοχή του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος», όπου ερμηνεύει έναν ακροδεξιό, που μισεί τους πρόσφυγες.

Στην τηλεόραση έγινε ευρύτερα γνωστός με την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του 1993, «Αναστασία». Συμμετείχε σε αρκετές ακόμα σειρές, με κυριότερες τις αυτοτελείς σειρές «10η Εντολή» και «Κόκκινος Κύκλος».

Πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Φαλελάκης μίλησε στο Youweekly.gr για τον άνθρωπο που έχει “αντικαταστήσει” τον Μηνά Χατζησάββα στην ζωή του μετά τον θάνατό του.

Δεν ήθελες να είσαι ανεξάρτητος επαγγελματικά από εκείνον; Να μην είσαι κάτω από τη δική του ομπρέλα;

Ποτέ δεν ένιωθα ότι με καπελώνει ο Μηνάς, αισθανόμουν μια απίστευτη αγάπη από εκείνον, που τώρα δεν την έχω και με πονάει. Η ποιότητα, η κρίση, η σκέψη του, ήταν αξεπέραστες.

Ήταν αυστηρός κριτής σου;

Με υπερασπιζόταν σαν λέοντας στους άλλους, αλλά όταν γυρνούσαμε στο σπίτι μού τα «έχωνε» κανονικά. Δεν μου χαριζόταν.

Όταν σε επέλεγαν για κάποιες δουλειές, ένιωθες ότι μπορεί να υπήρχε ασυνείδητα και μια προτίμηση στο πρόσωπό σου εξαιτίας της σχέσης σας;

Δεν το ένιωσα ποτέ αυτό, δεν αισθάνθηκα ότι είχα κάποιο προνόμιο στη δουλειά μου εξαιτίας του.

Έχεις φίλους μέσα από τη δουλειά σου;

Οι φίλοι μου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Φίλες μου είναι η Φαιναρέτη Κομνηνού, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την οποία τη γνώρισα όταν ήρθα στην Αθήνα. Η Καρυοφυλλιά είναι ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Μηνά σε πολλά πράγματα στη ζωή μου και το έκανε με «τσαμπουκά».

Με ποιο τρόπο;

Όταν «έφυγε» εκείνος κλείστηκα για πολλούς μήνες στο σπίτι, δεν ήθελα να δω κανέναν, δεν απαντούσα στα τηλέφωνα και δεν άνοιγα την πόρτα. Εκείνη ερχόταν και με επιμονή χτύπαγε το κουδούνι. Δεν της απαντούσα και την άλλη μέρα ερχόταν πάλι. Μετά από πολλές μέρες τής άνοιξα και μου είπε «σου αρέσει δεν σου αρέσει, θέλω να είμαι κοντά σου». Την ίδια μεγάλη αγάπη μού έδειξε και ο Σταμάτης Φασουλής.

Ο σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα, μιλά για πρώτη φορά (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις