Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυρίτσης μολότοφ: “Δεν θυμάται να σκοτώθηκε κανείς”, λέει, αλλά κάτι ξεχνάει
ΞΕΧΑΣΕ ΤΗ MARFIN

Κυρίτσης μολότοφ: “Δεν θυμάται να σκοτώθηκε κανείς”, λέει, αλλά κάτι ξεχνάει

Κυρίτσης μολότοφ: Απίστευτη δήλωση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα.

Κυρίτσης μολότοφ: «Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Κυρίτσης, αγνοώντας προφανώς τα θύματα της Marfin.

Οι δηλώσεις του Γ. Κυρίτση έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τον υπό διαβούλευση Ποινικό Κώδικα, ακόμα και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ σήμερα με ανάρτησή του στο twitter ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα “χάδι” για τους εγκληματίες”.

“Αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

Από μολότοφ δεν σκοτώθηκε ένας αλλά τρία άτομα πριν από λίγα χρόνια στην Marfin.

Στις 5 Μαΐου του 2010, στην Σταδίου, στον αριθμό 23, στην Marfin Bank, τρεις κουκουλοφόροι σπάνε το τζάμι της εισόδου. Πετούν μία μολότοφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη.

Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της τράπεζας.

Οι πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν και πέθαναν.

Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών έγκυος, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 χρόνων και η Παρασκευή Σούλια 32 χρόνων.

Αντιδράσεις

Για το νέο Ποινικό Κώδικα τοποθετήθηκε χθες και ο βουλευτής της Ν.Δ. και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκαλεί την κοινή λογική και εύλογα ερωτηματικά, καθώς «την ώρα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία νέα γενιά τρομοκρατών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχουμε καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ σε Αστυνομικά Τμήματα, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μετατρέψει από κακούργημα σε πλημμέλημα την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών προκαλεί την κοινή λογική και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά».

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Τι επιδιώκουν κλείνοντας το μάτι σε μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους;».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Όταν η κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών γίνεται πλημμέλημα, το οποίο θα τιμωρείται σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα μέχρι 3 χρόνια η κυβέρνηση στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα. Το ίδιο κακό μήνυμα που στέλνει χαϊδεύοντας ορισμένες εντός εισαγωγικών συλλογικότητες, κατεβάζοντας τις ποινές, έστω κι αν μία τρομοκρατική οργάνωση έχει συσταθεί για να τελέσει μόνο πλημμελήματα». Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα αφήσει να περάσει αυτό γιατί, όπως λέει, «είναι εχθροί της κοινωνίας, είναι εχθροί των πολιτών και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη δημοκρατική νομιμότητα».

Νέος Ποινικός Κώδικας μολότοφ: Στην αντεπίθεση ο Καλογήρου, απαντά στη ΝΔ

Επιθέσεις σε αστυνομικούς Κυρίτσης: Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών

Κυρίτσης: Πολιτική ομάδα ο Ρουβίκωνας, που κάνει ακτιβισμό (vid)

Θύελλα αντιδράσεων για το tweet Κυρίτση

Κυρίτσης: Άθλια η ομιλία Θεοδωράκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις