Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βενεζουέλα μπλακ άουτ 19χρονη: Σπαρακτικό βίντεο – Ξεψυχά στην αγκαλιά της μάνας
ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βενεζουέλα μπλακ άουτ 19χρονη: Σπαρακτικό βίντεο – Ξεψυχά στην αγκαλιά της μάνας

Βενεζουέλα μπλακ άουτ 19χρονη: Η κοπέλα δεν είναι το μόνο «θύμα» του μπλακ άουτ που έχει βυθίσει την χώρα στο σκοτάδι.

Βενεζουέλα μπλακ άουτ 19χρονη: Σπαράζει καρδιές το βίντεο από τη Βενεζουέλα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση της χώρας, καθεστώς της οποίας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα υποσιτισμένο 19χρονο κορίτσι πεθαίνει στην αγκαλιά της μάνας, την ώρα που η χώρα που βρισκόταν σε μπλακ άουτ.

Η μητέρα ονόματι Ελίζαμπεθ Ντιάζ κρατά στα χέρια της της υποσιτισμένη κόρη της μετά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί την έδιωξαν λόγω μπλακ άουτ.

Αυτό που συγκλονίζει είναι πως το κορίτσι λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία έπρεπε να μεταφέρει το άψυχο σώμα της κόρης της, το οποίο ζύγισε κάτι παραπάνω από 30 κιλά, στους δρόμους μέχρι το νεκροτομείο.

Συγκεκριμένα, η μητέρα επισκέφθηκε ένα τοπικό Κέντρο Διαγνωστικής στη βόρεια πόλη της Βαλένθια στη Βενεζουέλα, το βράδυ του Σαββάτου.

Όμως οι γιατροί την έδιωξαν γιατί η βάρδιά τους είχε τελειώσει και το νοσοκομείο έπρεπε να κλείσει καθώς δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι γιατροί έστειλαν την μητέρα σε ένα άλλο ιατρικό κέντρο, διαβεβαιώνοντάς την πως το προσωπικό θα φρόντιζε την κόρη της που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και χρόνιο υποσιτισμό.

Ωστόσο όταν έφτασε και στο δεύτερο νοσοκομείο, οι υπεύθυνοι δεν της επέτρεψαν την είσοδο, καθώς το νοσοκομείο δεν είχε εφεδρική γεννήτρια.

Εν τέλει το 19χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο στον δρόμο.

Η μητέρα της αναγκάστηκε να το κουβαλήσει μόνη και αβοήθητη στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης μέχρι το τοπικό νεκροτομείο καθώς η κακή οικονομική κατάστασή της δεν της επέτρεπε να κάνει μία σωστή ταφή για την κόρη της.

Οι σκληρές εικόνες και το βίντεο των δύο γυναικών που έγιναν viral αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει έρθει ο λαός της Βενεζουέλας, την ίδια στιγμή που στο Καράκας δεν έχουν καν να πιουν νερό.

Την Κυριακή, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, ανέφερε επικαλούμενος τη ΜΚΟ Médicos por la Salud ότι «15 ασθενείς πέθαναν» λόγω της διακοπής και «άλλοι 15.000 νεφροπαθείς» διατρέχουν κίνδυνο, κάνοντας λόγο περί «τραγωδίας χωρίς προηγούμενο».

 Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της χώρας κάνει λόγο για fake news!

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας κήρυξε κατάσταση συναγερμού έπειτα από αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ενώ η χώρα εισέρχεται στην πέμπτη ημέρα του μπλακ άουτ που έχει παραλύσει την χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις