Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η γοητεία της Αριστεράς: Αυτό το στοιχείο, που εντοπίζει μόνο ένας
ΕΛΛΑΔΑ

Η γοητεία της Αριστεράς: Αυτό το στοιχείο, που εντοπίζει μόνο ένας

Η γοητεία της Αριστεράς: Η επιθετικότητα, το μίσος για τον αντίπαλο, η προσδοκία και η διάθεση για εκδίκηση.

Η γοητεία της Αριστεράς: Γιατί κάποιες γυναίκες αλλά και άνδρες, παρ’ όλο που το επιθυμούν, το επιδιώκουν, το προσπαθούν, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κάπως το χρόνο αλλά και τους συνανθρώπους τους;

Να τους προσπεράσει, να μην αφήσει στο πρόσωπό τους, στο σώμα τους, τα σημάδια που αντιστοιχούν στην πραγματική ηλικία τους; Γιατί δεν μπορούν τελικά να είναι ωραίοι, με την γενική έννοια του όρου;

Γράφει η Ευτυχία Παπούλια

Κοινωνιολόγος

Σύμφωνα με μία έρευνα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 15-7-2015, η απάντηση θα μπορούσε να είναι μονολεκτική.

Γιατί όλοι αυτοί είναι…αριστεροί!

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι αριστεροί είναι πιο έξυπνοι, οι δεξιοί απολαμβάνουν περισσότερο τις σεξουαλικές τους σχέσεις.

Οι έρευνες που μελετούν τη σεξουαλική συμπεριφορά σε σχέση με τις πολιτικές πεποιθήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πλέον ανέραστοι στη Γερμανία είναι οι σοσιαλδημοκράτες και οι πιο ερωτικοί οι νεοφιλελεύθεροι, με τελευταίους τους συντηρητικούς της Μέρκελ.

Κάποιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία αυτής της έρευνας και προβάλλουν τους “ωραίους” της αριστεράς. Τον Τσίπρα, που θεωρείται ως ένας από τους πέντε πιο ερωτικούς άνδρες παγκοσμίως, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (πού βρίσκεται αυτή η ψυχή;) ,τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Νίκο Παππά, τον Κλέονα Γρηγοριάδη και μερικούς άλλους, πρόσωπα οπωσδήποτε τουλάχιστον γοητευτικά.

Σαν απάντηση σε αυτή την αμφισβήτηση, θα έλεγα πολύ απλά πως όλοι αυτοί και ο Τσίπρας φυσικά, βρίσκονται…σε λάθος κόμμα!

Αφορμή γι’ αυτή την αναφορά, ήταν η διαμάχη της κ. Μεγαλοοικονόμου με τον κ. Καλλιάνο σε τηλεοπτικό σταθμό και η εντύπωση που προκάλεσε η ίδια εις βάρος της φυσικής της εμφάνισης στην προσπάθεια να αναδειχθεί αντάξια του νέου ρόλου της και της αφοσίωσής της στο νέο αρχηγό της.

Τι είναι λοιπόν εκείνο στο οποίο υστερεί η αριστερά και κάνει τους εκπροσώπους της λιγότερο γοητευτικούς, λιγότερο ερωτικούς από τους φιλελεύθερους;

Σίγουρα η γοητεία και ο ερωτισμός, ιδιότητες για τις οποίες νοιάζονται όλοι εξίσου, άνδρες και γυναίκες, αριστεροί και φιλελεύθεροι, ελάχιστη σχέση έχουν με τα σωματικά προσόντα.

Η γοητεία και ο ερωτισμός είναι κυρίως η αντανάκλαση των συναισθημάτων στο πρόσωπό μας, στις κινήσεις μας, στο σώμα μας.

Η επιθετικότητα, το μίσος για τον αντίπαλο, η προσδοκία και η διάθεση για εκδίκηση είναι τα συστατικά στοιχεία της αριστερής ιδεολογίας, που βρίσκονται στον πυρήνα της, από τα οποία δε μπορεί να απαλλαγεί εδώ και πάνω από εβδομήντα χρόνια.

Το σύμπλεγμα μίσους και επιθετικότητας, που η αριστερά μεταφέρει από γενιά σε γενιά διαβρώνοντας τις ψυχές και τα χαρακτηριστικά των νεότερων δεν στρέφεται μόνον εναντίον της φιλελεύθερης ιδεολογίας αλλά εναντίον ολόκληρου του υπόλοιπου πολιτικού φάσματος ως δήθεν συνυπεύθυνο, που η αριστερά βρέθηκε για τόσα πολλά χρόνια έξω από το πολιτικό παιχνίδι.

Βέβαια, από τότε που έγινε αυτή η έρευνα η αριστερά μεταλλάχτηκε, έκανε πολλές κωλοτούμπες, προσχώρησε στην ελίτ της φιλελεύθερης κοινωνίας, μέχρι και η Μπέττυ βρέθηκε δίπλα στη Μελάνια, πού να το φανταζόταν!

Η αριστερά, αφομοίωσε πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτής της κοινωνίας και άρχισε σιγά σιγά να αποτινάσσει αυτό το στίγμα, πως δεν ενδιαφέρεται για τη γοητεία και τον ερωτισμό της – στοιχεία στα οποία, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έπαιρνε κάτω από τη βάση!

Μπορεί σε γοητευτικές γυναίκες να υστερεί πράγματι η Αριστερά, όχι γιατί είναι αδικημένες από τη φύση, αλλά γιατί στα πρόσωπά τους αντανακλούν όλα τα αρνητικά συναισθήματα μίσους και εκδίκησης προς την αστική τάξη, που αγωνίζεται να εξοντώσει.

Αντίθετα και παρ΄ όλα αυτά, εκτός από τον Τσίπρα, η αριστερά διαθέτει αρκετούς ακόμη γοητευτικούς άνδρες τους οποίους μόνο το ένστικτο και η οξυδέρκεια του Κραουνάκη μπορεί να εντοπίσει…

Οι Έλληνες, του «δεν θέλω να ψηφίσω κανέναν», από την Ευτυχία Παπούλια

Προσδοκώντας τη συμβολή της φύσης, από την Ευτυχία Παπούλια

Η παρανομία ως εναλλακτική, από την Ευτυχία Παπούλια

Τελικά ο πάτος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τρία μέτρα πιο κάτω, από την Ευτυχία Παπούλια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις