Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / My Market επιστολή Ρουβίκωνας: Νέες απειλές για την επίμαχη επιστολή προς τους εργαζόμενους
ΕΛΛΑΔΑ

My Market επιστολή Ρουβίκωνας: Νέες απειλές για την επίμαχη επιστολή προς τους εργαζόμενους

My Market επιστολή Ρουβίκωνας: Η αναρχική συλλογικότητα, απαιτεί την απόλυση της γυναίκας που έγραψε για τα 300 ευρώ.

My Market επιστολή Ρουβίκωνας: Νέες απειλές κατά της διοίκησης της METRO στην οποία ανήκουν τα σούπερ μάρκετ MyMarket ότι «θα γίνουν πεδίο παρέμβασης» μετά την ανακοίνωση προς τους εργαζομένους από τους οποίους ζήτα να χαμογελούν εξαπολύει ο Ρουβίκωνας.

Προκειμένου να μην υλοποιήσει την απειλή του, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απαιτεί την άμεση απόλυση της και τη δημοσοιοποίηση γι’ αυτό της γυναίκας που έγραψε την ανακοίνωση.

Η επιστολή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στα social media.

Περιφερειακή Διευθύντρια των σούπερ μάρκετ καθώς, μεταξύ άλλων, ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή «έχουν δουλειά».

Μάλιστα, απαντά εκ των προτέρων σε όσους γκρινιάζουν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς όπως λέει «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)».

Σε επικοινωνία που είχε το economistas.gr με την Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του My Market, Δήμητρα Δασκαλάκη, παραδέχτηκε ότι η επιστολή είναι αληθινή, αλλά τόνισε ότι ήταν αυτόνομη κίνηση του εν λόγω στελέχους.

“Ντου” στο My Market Θεσσαλονίκης

Αναρχικοί έκαναν «ντου» σε υποκατάστημα των My Market στη Θεσσαλονίκη, μετά τον σάλο που ξέσπασε για την επιστολή.

Μέλη της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης» εισέβαλαν σε υποκατάστημα στην οδό Μπότσαρη, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

Κυκλοφορώντας ανάμεσα στους πελάτες, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Ρουβίκωνας είχε προαναγγείλει «δράσεις» σε υποκαταστήματα της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ, απειλώντας με χαστούκια!

Αντίδραση από το Κίνημα Αλλαγής

Για «συνθήκες ζούγκλας» στην αγορά εργασίας κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του για την αδιανόητη επιστολή.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει υπερήφανη γιατί αποφάσισε, με… καθυστέρηση δύο ετών, αύξηση 11% στο βασικό μισθό, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας είναι η αμοιβή των 300 ευρώ.

Το δηλώνουν τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” όπου αποδεικνύεται ότι πάνω από 650.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 392 ευρώ το μήνα. Το αποκαλύπτει τραγικά η επιστολή της διευθύντριας του Σούπερ Μάρκετ “My Market” η οποία λέει στους υφισταμένους της ότι είναι πολλά τα 300 ευρώ το μήνα!».

Ο Τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ τονίζει στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση επιχαίρει γιατί μειώθηκε η ανεργία, όμως «η αγορά εργασίας έχει γίνει ζούγκλα. Το 56% των θέσεων εργασίας το 2018 ήταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασίας. Και αυτό γιατί ισχύει η ανέξοδη ανακύκλωση προσωπικού καθώς όλοι θεωρούνται αναλώσιμοι».

My Market επιστολή: Σάλος για έγγραφο στους εργαζόμενους

My Market επιστολή: Ο Ρουβίκωνας απειλεί ευθέως την αλυσίδα με “χαστούκια”

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις