Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκλημα Σητεία 32χρονη: Ο δράστης την ξυλοκοπούσε κι όταν ήταν έγκυος – Είχε δύο αποβολές
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Σητεία 32χρονη: Ο δράστης την ξυλοκοπούσε κι όταν ήταν έγκυος – Είχε δύο αποβολές

Έγκλημα Σητεία 32χρονη: Απολογείται ο συζυγοκτόνος -Απειλούσε πως θα την σκοτώσει εδώ και καιρό.

Έγκλημα Σητεία 32χρονη: Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο πρωταγωνιστής του εγκλήματος στη Σητεία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο 36χρονος το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους, ηλικίας 1,5 έτους και 6 μηνών.

Ο συζυγοκτόνος το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος, όπως αναφέρει το cratapost, του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, καθώς τα δύο μωρά βρίσκονταν στο σημείο όταν η μητέρα τους άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο 36χρονος, αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Την απειλούσε και τη χτυπούσε ενώ ήταν έγκυος

Όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας μετά από το στυγερό έγκλημα, ο άνδρας της την κακοποιούσε συστηματικά και είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία.

Τι είπε ο θείος της

«Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό», λέει ο αδελφός της 32χρονης.

«Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας, ο δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει με μαχαίρια. «Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε», ανέφερε ο αδελφός της.

«Θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ»

«Πήγαινα κάθε πρωί και κρατούσα τα παιδιά για να πάνε στις ελιές. Εμένα μου είχε πει η αδελφή μου τι περνούσε κάποια στιγμή που μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο και έμεινα κι εγώ μαζί της για να μην είναι μόνη της. Τότε μου τα είπε όλα. Μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί τη χτυπούσε, συνέχεια νευρίαζε με το μωρό. Ένα πρωί μάλιστα είχα πάει και την είχα δει πολύ ταλαιπωρημένη και μου είπε ότι τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Μετά από αυτό πήραμε τα παιδιά και ήρθε να μείνει με τη μαμά μας,.

Πήγαμε στην αστυνομία και τα καταγγείλαμε όλα. Όσα περνούσε. Ότι τη χτύπαγε, της έβγαζε μαχαίρια, την απειλούσε. Ένα βράδυ τσακώθηκαν και της έβγαλε μαχαίρι και μπήκε η κόρη του μπροστά και σταμάτησε αυτός. Της είχε πει ότι αν πάει στην αστυνομία θα τη σκοτώσει. Αυτό το είχε πει άπειρες φορές. Ότι αν πάει στην αστυνομία, θα τη σκοτώσει και θα παραδοθεί. Το είχαμε καταγγείλει και αυτό όταν πήγαμε. Η κοινωνική λειτουργός είχε πει ότι θα της έπαιρναν τα παιδιά γιατί εγκατέλειψε το σπίτι η αδελφή μου!».

Είχε περάσει μαύρη ζωή, είχε κάνει δύο αποβολές, τη χτυπούσε

Τον «Γολγοθά» και την κακοποίηση που βίωνε μέσα στο ίδιο της το σπίτι η άτυχη 32χρονη από τη Σητεία, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της, περιγράφουν η μητέρα και ο αδελφός της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο μικρότερος αδελφός της άτυχης κοπέλας αποκαλύπτει πως ο άνδρας της ζήλευε ακόμα και τον ίδιο. «Δεν μπορούσαμε να την αγκαλιάσουμε, να τη φιλήσουμε» περιγράφει. «Ποτέ δεν μας είπε τίποτα, όλα τελευταία στιγμή τα μάθαμε. Τη χτυπούσε, την έβριζε, χτυπούσε τα παιδιά, απειλούσε τα παιδιά, εμάς… »

«Ήταν κλειστός άνθρωπος, που δεν μιλούσε» λέει για την αδελφή του.

«Τώρα που πέθανε πιστεύω πως έχει πάει στον παράδεισο, ήταν πάρα πολύ καλή, δεν πείραξε ποτέ κανένα»

Όπως αφηγείται, την ημέρα που έγινε το μοιραίο, μόλις μπήκε στο σπίτι της 32χρονης και είδε πόσο χτυπημένη ήταν αμέσως το μυαλό του πήγε στον σύζυγό της. «Εγώ πήγα στην αστυνομία να κάνω καταγγελία… Έκανε ό,τι έκανε μέσα σε λίγα λεπτά» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις προσπάθειες της γυναίκας να ζητήσει βοήθεια, ο αδελφός της λέει πως γνώριζε ότι είχε πάει στην αστυνομία καις τον δήμο αλλά δεν είχε πάει ο ίδιος μαζί της.

«Τα παιδιά θέλω να μείνουν μαζί μας για μια καλύτερη ζωή, μέσα από τα παιδιά είναι σαν να βλέπω την αδελφή μου» προσθέτει και για τον σύζυγό της λέει: «Θέλω πραγματική δικαιοσύνη, να πάθει ό,τι του αξίζει. Την αδελφή μου δεν μπορεί να τη φέρει πίσω».

Τη χτυπούσε, έβγαζε μαχαίρι

Στην κάμερα της εκπομπής μιλά και η μητέρα της 32χρονης, περιγράφοντας πως τα τέσσερα χρόνια που ήταν με τον άνδρα της «είχε περάσει μαύρη ζωή, είχε κάνει δύο αποβολές. Εκείνος ήθελε να κάνει παιδιά για να παίρνει επιδόματα, να είναι βασιλιάς. Τη χτυπούσε, έβγαζε μαχαίρι και την απειλούσε, πήγε να πέσει από το μπαλκόνι και την κρατούσε από τα μαλλιά επειδή κατά λάθος πάτησε την κόρη που είχε από την πρώτη του γυναίκα» αφηγείται.

«Ζήλευε την κόρη μου, δεν την άφηνε να κάνει μπάνιο, να χτενιστεί. Να μην την πλησιάσει κανείς. Όταν πληρωνόταν πήγαινε μαζί της και της έπαιρνε όλα τα λεφτά» συνεχίζει. «Μπροστά μας έδειχνε πως είναι ευτυχισμένη αλλά πίσω μας περνούσε τον δικό της Γολγοθά»

Την ημέρα που η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, η μητέρα της διασταυρώθηκε με τον σύζυγό της στον δρόμο. «Πέρασε, μου χαμογέλασε, το κακό είχε γίνει. Το αισθάνθηκα, μούδιασαν τα πόδια μου, μούδιασε η καρδιά μου. Και σκέφτηκα, κάτι συνέβη στο σπίτι μου».

Δεν τα κατάφερα να σώσω το παιδί μου

Η κόρη της, όπως περιγράφει φοβόταν για τη ζωή της και για τα παιδιά της. Την απειλούσε πως θα της έπαιρνε τα παιδιά αν δεν γύριζε πίσω.

«Κάναμε καταγγελία στην αστυνομία αλλά δεν ήρθε κανείς, ούτε από τον δήμο» συνεχίζει κι εκφράζει την επιθυμία να έχει εκείνη τα εγγόνια της.

Όπως λέει η μητέρα της 32χρονης, η ίδια τηλεφώνησε σε σύλλογο κακοποιημένων γυναικών για να ζητήσει βοήθεια για την κόρη της. «Αλλά πήρα αργά και μου έκλεισαν ραντεβού στις 20 του Μάρτη. Αλλά εκείνη έφυγε νωρίτερα. Δεν τα κατάφερα να σώσω το παιδί μου, για λίγο δεν πρόλαβα να τη σώσω» σπαράζει.

Στηρίζουν τον συζυγοκτόνο οι γονείς της πρώτης του γυναίκας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος ενώ ήταν υπό κράτηση ξέσπασε σε λυγμούς.

Εκτός από τα δύο παιδάκια που είχε αποκτήσει με την άτυχη 32χρονη, 6 και 11 μηνών, ένα ακόμα κορίτσι – 11 ετών – κόρη του από τον πρώτο του γάμο μένει ορφανή καθώς έχει χάσει και την μητέρα της.

Κόντρα σε ότι υποστηρίζεται από την οικογένεια της 32χρονης περί του βίαιου χαρακτήρα του, οι μαρτυρίες από το περιβάλλον του, ακόμα και από τα πρώην πεθερικά του, μιλούν για έναν καταπληκτικό άνθρωπο.

Όλοι έχουν να λένε πόσο υπερπροστατευτικός ήταν με τα παιδιά του, με την γυναίκα του από τον πρώτο γάμο με την οποία γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν και οι δύο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενώ εκείνη ήδη νοσούσε με καρκίνο, παντρεύτηκαν, απέκτησαν το κοριτσάκι τους και τη στήριξε μέχρι τέλους.

Τι λέει ο πατέρας του δολοφόνου

«Ο γιος μου αγαπούσε την οικογένειά του. Την ήθελε πίσω και ενωμένη». Αυτό ισχυρίζεται ο πατέρας του 36χρονου, ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε τη σύζυγό του στη Σητεία μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Ο ίδιος πήγε και τον συνάντησε στο κρατητήριο και το πρώτο πράγμα που έκανε ο γιος του ήταν να ξεσπάσει σε κλάματα και να τον ρωτήσει: «Πατέρα θα με συγχωρήσει ο Θεός»;

Εκείνος του απάντησε ότι θα τον συγχωρήσει, γιατί μετάνιωσε ενώ του υποσχέθηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό του σε όλη αυτή την περιπέτεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου», ο πατέρας του φερόμενου συζυγοκτόνου καταδίκασε την πράξη του γιου του και τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.

Παρ’ όλ’ αυτά διέψευσε ότι ο γιος του κακοποιούσε τη γυναίκα του και υποστήριξε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να ενώσει ξανά την οικογένειά του.

Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

Περιέγραψε ακόμα και τα δύσκολα παιδικά χρόνια του γιου του, καθώς εκείνος χώρισε τη μητέρα του γιατί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως είπε πήρε μετάθεση για τη Ρόδο και παντρεύτηκε ξανά μια γυναίκα που όμως δεν ήθελε να έχει σχέσεις με τον γιο του. Κάποια στιγμή τον πήρε μαζί του από την γιαγιά και τον παππού που τον μεγάλωναν, όμως εκείνος του ζήτησε να επιστρέψει πίσω στην Κρήτη γιατί δεν περνούσε καλά.

Έτσι κι έγινε. Ούτε και στην Κρήτη όμως περνούσε καλά, γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει, ώστε να ξεφύγει από τη δυσάρεστη κατάσταση που ζούσε στο σπίτι. Στη σχολή του γνώρισε την πρώτη του σύζυγο με την οποία παντρεύτηκαν, έκαναν ένα κοριτσάκι, αλλά την έχασε πολύ νέα από καρκίνο.

Αυτό του στοίχισε πολύ. Χρειαζόταν ένα στήριγμα για να συνεχίσει τη ζωή του, μέχρι που γνώρισε την 32χρονη. Σύμφωνα με τον πατέρα του την ερωτεύτηκε πολύ και η οικογένεια που έφτιαξαν μαζί ήταν το παν για εκείνον.

Όμως όλα κατέρρευσαν την Τρίτη όταν ο 36χρονος τη σκότωσε με τα ίδια του χέρια μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

«Γιαγιά τη σκότωσα»

Στην εκπομπή “Μαζί σου” μίλησε και η γιαγιά του 36χρονου δράστη, που ήταν και η γυναίκα που τον μεγάλωσε.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του και ομολόγησε την πράξη του. «Γιαγιά τη σκότωσα» της είπε. «Και πάω στην αστυνομία να παραδοθώ».

Η γιαγιά του δράστη ισχυρίστηκε ότι το θύμα τελευταία «δεν του φερόταν καλά» και ότι δεν τον άφηνε να δει τα παιδιά. Η γιαγιά μάλιστα του 36χρονου μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου δήλωσε κλαίγοντας ότι «το παιδί καταστράφηκε» αναφερόμενη στον εγγονό της.

Έγκλημα Σητεία 32χρονη: Το μαρτύριο της μητέρας – Την ξυλοκοπούσε, την απειλούσε με μαχαίρια (vid)

Έγκλημα Σητεία παιδιά: Μετέωρο το μέλλον τους – Ξεσπά η γιαγιά του 36χρονου (vid)

Έγκλημα Σητεία 32χρονη: Τη σκότωσε μπροστά στα παιδιά τους – Είχε χάσει την πρώτη του σύζυγο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις