Απάτη τροχαία: Συνελήφθη η “αστυνομικίνα”, ψάχνουν τον “αξιωματικό”

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη τροχαία: Συνελήφθη η “αστυνομικίνα”, ψάχνουν τον “αξιωματικό”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απάτη τροχαία: Στα Τρίκαλα είχαν ρίξει τον τελευταίο καιρό τα δίχτυα τους μέλη σπείρας που εξαπατούν ανύποπτους πολίτες.

06.03.2019 | 12:56

Απάτη τροχαία: Πρόκειται για άτομα που μετείχαν σε σπείρα απατεώνων, οι οποίοι με την επίκληση εμπλοκής συγγενικών προσώπων σε τροχαία, ζητούν χρήματα για να κάνουν τα “στραβά μάτια”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαφεύγει ο… “αξιωματικός υπηρεσίας” αλλά συνελήφθη η… βοηθός του “αστυνομικίνα”.

Είναι οι ρόλοι που υποδύονται οι απατεώνες

Δεν είναι παρά οι ρόλοι, που υποδύονται οι δράστες και οι δράστριες των γνωστών, πλέον, απατών, σε βάρος ηλικιωμένων με το κόλπο του δήθεν τροχαίου!

Στα Τρίκαλα τα δίχτυα της απάτης

Στα Τρίκαλα είχαν ρίξει τον τελευταίο καιρό τα δίχτυα τους μέλη σπείρας που εξαπατούν ανύποπτους πολίτες.

Με τηλεφωνήματα τρόμου στα σπίτια τους, νυχτερινές ώρες πάντα, τους λένε ότι τάχα δικό τους πρόσωπο προκάλεσε σοβαρότατο έως θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Συστήνονται ως αστυνομικοί

Συστήνονται κυρίως ως αστυνομικοί και ζητούν μετρητά προκειμένου όπως λένε στα πανικόβλητα θύματα να… αποσιωπήσουν το γεγονός.

Για να θάψουν την υπόθεση

Να μην οδηγήσουν δηλαδή τον υπαίτιο (σ.σ στη φαντασία τους), στον εισαγγελέα και να αποσιωπήσουν το συμβάν.

Προσποιείτο τη βοηθό δήθεν αξιωματικού 

Αυτό γινόταν και επί μερόνυχτα στα Τρίκαλα, όπου συνελήφθη μια 67χρονη, που προσποιείτο σε 78χρονη γυναίκα την “αστυνομικίνα” και πήγε στο σπίτι της να πάρει τα μετρητά.

Ψάχνουν τον “αξιωματικό”

Στη γυναίκα αυτή είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα άνδρας, ο οποίος παραμένει άγνωστος, ο οποίος υπό την ιδιότητα του δήθεν… αξιωματικού, της είχε πει το γνωστό παραμύθι.

Απαίτησε χρήματα

Ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου, απαίτησε από αυτή την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες.

Η 67χρονη βρέθηκε με χειροπέδες

Η απάτη έγινε αντιληπτή, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η γυναίκα προσποιήθηκε ότι θα δώσει τα χρήματα και όταν η 67χρονη πήγε σε προκαθορισμένο σημείο για την παραλαβή χρηματικού ποσού, συνελήφθη από πραγματικούς αστυνομικούς που την περίμεναν.

Πήγαν να αποσπάσουν άλλα 78.000 ευρώ 

Εξιχνιάσθηκαν ακόμη έξι περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών, κατά τις οποίες οι δράστες επιχείρησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 78.000 ευρώ.

Exit mobile version