Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολιτικά τάκλιν: Τα σιγουράκια, η Μπέσσυ και τα παϊδάκια – Από τον Γιάννη Ντσούνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικά τάκλιν: Τα σιγουράκια, η Μπέσσυ και τα παϊδάκια – Από τον Γιάννη Ντσούνο

Πολιτικά τάκλιν: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα, μέσα από τα δικά του μάτια.

Πολιτικά τάκλιν: Η πολιτική επικαιρότητα, από άλλη σκοπιά.

Από τον Γιάννη Ντσούνο

Για την έντυπη έκδοση της Alpha freepress

Και Μπέσσυ

Και η γνωστή τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα είναι υποψήφια στον δήμο Γλυφάδας με την παράταξη του Γιώργου Παπανικολάου. Άντε με το καλό.

Τρεις προσπάθειες

Τρεις προσπάθειες έχει κάνει ο Παύλος Πολάκης να κόψει το τσιγάρο και όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος και οι τρεις ήταν ανεπιτυχείς. Μάλιστα, ανέφερε ότι ξεκίνησε το τσιγάρο από μια έντονη στεναχώρια. Ε μήπως να έκανε μια τέταρτη προσπάθεια; Άλλωστε γιατρός είναι ο ίδιος, δεν θα τον συμβουλεύουμε εμείς για τα κακά που προκαλεί το τσιγάρο.

Επίσκεψη στη Βουλή

Και εθεάθη στη Βουλή ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, που κατεβαίνει υποψήφιος με την ΝΔ στον νότιο τομέα της Β΄Αθηνών. Με το που πάτησε το πόδι του στο κοινοβούλιο, βρήκε και την πρώτη του θαυμάστρια, που έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του. Ο λόγος για την βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου.

Θέατρο με την οικογένεια

Με την κόρη του Αργυρώ παρακολούθησε θεατρική παράσταση ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού παρακολούθησε με την κόρη του την πρεμιέρα της παράστασης «Το δείπνο» στο Σύγχρονο Θέατρο.

Το ξεκαθάρισε

Επειδή πολλά ακούγονται τους τελευταίους μήνες για σύμπλευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος έσπευσε με δηλώσεις του να το ξεκαθαρίσει μία και καλή: «Ουδέποτε δέχτηκα πρόταση, ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από κάποιον άλλον να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχω καμία πολιτική φιλοδοξία».

Στήριξη Κυριάκου

Και στον Βόλο μαθαίνω ότι θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δώσει έμφαση στην στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Το στοίχημα της ΝΔ είναι να κερδίσει σχεδόν όλες τις περιφέρειες της χώρας και έτσι ο Μητσοτάκης θα βρίσκεται τις επόμενες εβδομάδες μόνιμα «εν κινήσει».

Σεμινάρια στη ΝΔ

Σε σεμινάρια επικοινωνίας και τηλεοπτικής παρουσίας υποβάλλονται οι νεότεροι και πιο άπειροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών. Τα σεμινάρια γίνονται στην Πειραιώς υπό την επίβλεψη του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι τέσσερις σίγουροι

Ούτε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός για τα ονόματα όσων θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι μέχρι στιγμής παραμένουμε στους τέσσερις σίγουρους, που είναι η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Λέτε να πάει;

Ανησυχία μαθαίνω επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Βόρεια Ελλάδα και σκέφτονται να στείλουν τον Αλέξη Τσίπρα περιοδεία εκεί. Τί λέτε, θα πάει ή όχι;

Κόντρα

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και του Γιάννη Καλλιάνου, που ήταν καλεσμένοι σε τηλεοπτικό πάνελ. Θυμίζουμε ότι και οι δύο προέρχονται από την Ένωση Κεντρώων. Είπε η κα Μεγαλοοικονόμου: «έρεις γιατί έφυγες;  Γιατί ξέρεις μετεωρολογία; Είσαι μετεωρολόγος ή μαθηματικός; Οι μετεωρολόγοι και οι δημοσκόποι είναι εκτός πραγματικότητας».

Και η απάντηση Καλλιάνου: «Δεν ήρθα εδώ για να ξεφτιλίζομαι, όπως ξεφτιλίζεστε εσείς». Συνεχίζει η Μεγαλοοικονόμου: Δεν είναι μετεωρολόγος, είναι μαθηματικός, δεν είναι πιστοποιημένος μετεωρολόγος. Κι εγώ είμαι αστροναύτης». Απαντά ο Καλλιάνος: «Έχετε καταφέρει να ξεφτιλίζεστε καθημερινά, είστε 70 χρονών γυναίκα και σας παίζει κάθε μέρα το “Ράδιο Αρβύλα”, γελάνε τα πλατό όπου πάτε». Και η αποστομωτική απάντηση της Μεγαλοοικονόμου: «Είστε σεξιστής, δεν είμαι 70, είμαι γεννημένη το 1953». Αυτές είναι πολιτικές συζητήσεις, να τα λέμε κι αυτά.

Λεβέντης, ο μάντης

Νέα ημερομηνία εκλογών προέβλεψε ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε σε κομματική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη ότι η πιθανή ημερομηνία είναι η 21η Απριλίου. Ε που θα πάει από τις πολλές κάποια θα του κάτσει.

Άρχισαν τα όργανα

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σύριζα για τον Παύλο Πολάκη με αφορμή την πρόσφατη διένεξή του με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα. Ο όψιμος υποστηρικτής του Σύριζα Σπύρος Δανέλλης  δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι παραδείγματα προς αποφυγήν. Εν αναμονή της απάντησης του υπουργού.

Συνέχεια στην κόντρα

Και νέο επεισόδιο στην κόντρα Πολάκη-Στουρνάρα δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Με επιστολή του στον κεντρικό τραπεζίτη ζητά να παρευρεθεί στο επόμενο ΔΣ της τράπεζας της Ελλάδος και να ενημερώσει τα μέλη του για τα δάνεια των ΜΜΕ. Λέτε να προσκληθεί;

Πίτα και παϊδάκια

Και την πίτα τους έκοψαν της ΝΟΔΕ Πατρών και αμέσως μετά συνέχισαν το γλέντι σε γνωστό ψητοπωλείο της πόλης. Παρόντες από την κοινοβουλευτική ομάδα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Μάκης Βορίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις