Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα μαστροπών: Από 70 έως 100 ευρώ το κάθε ερωτικό ραντεβού
Του Πέτρου Καρσιώτη

Κύκλωμα μαστροπών: Από 70 έως 100 ευρώ το κάθε ερωτικό ραντεβού

Κύκλωμα μαστροπών: Δέκα συλλήψεις σε επιχειρήσεις εντός Αττικής από την Ασφάλεια Πατρών.

Κύκλωμα μαστροπών: Πίσω από δήθεν επιχειρήσεις μασάζ ή ραντεβού γνωριμιών, λειτουργούσε πολυπλόκαμο κύκλωμα που εξέδιδε δεκάδες κοπέλες από ανατολικές χώρες με τεράστια κέρδη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με “βιτρίνα” επιχειρήσεις που προσέφεραν δήθεν μασάζ ή ραντεβού γνωριμιών, μια πολυμελής συμμορία Ελλήνων και αλλοδαπών μαστροπών- διακινητών ναρκωτικών, εξέδιδε τριάντα επτά νεαρές γυναίκες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, κυρίως Αλβανίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Μολδαβίας αλλά και και Ελλάδας.

Παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών

Οι προαγωγοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική  θέση των γυναικών, αποσπούσαν την συναίνεση τους, προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες, για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που αποκόμιζαν.

Και τρεις γυναίκες στο δίκτυο

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της  Ασφαλείας Πατρών, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 47, 48 και δυο 61χρονοι, καθώς και πέντε αλλοδαποί και πιο συγκεκριμένα, δυο άνδρες ηλικίας 37 και 42 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες ηλικίας 31, 33 και 38 ετών.

37χρονος αλλοδαπός ο αρχηγός

Ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Κύκλωμα μαστροπών: Πώς περιγράφει η αστυνομία τη δράση τους 

Περιγράφοντας η Αστυνομία τον τρόπο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον 37 γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν μέσω δέκα επιχειρήσεων με έδρες την Αττική, οι οποίες λειτουργούσαν είτε ως γραφεία ραντεβού, είτε ως κέντρα παροχής υπηρεσιών μασάζ και ήταν εξοπλισμένες με τηλεφωνικά κέντρα.

Δώδεκα μέλη σε ρόλο ταξιτζήδων

Την μεταφορά των γυναικών στους υποψήφιους «πελάτες» είχαν αναλάβει δώδεκα μέλη του κυκλώματος στα οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος του μεταφορέα – «ταξιτζή» και παράλληλα του «προστάτη» των γυναικών.

Ο 37χρονος, είχε οργανώσει και διηύθυνε όλο το εγκληματικό δίκτυο, αναθέτοντας ρόλους, εντάσσοντας καινούρια μέλη και κανονίζοντας τη διανομή των γυναικών ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.

Από 70 έως 100 ευρώ το κάθε ερωτικό ραντεβού – 5.000 ευρώ τα κέρδη ημερησίως 

Τα κέρδη από την εκμετάλλευση των γυναικών είναι μεγάλα καθώς κάθε ραντεβού κοστολογούταν από 70 ευρώ έως 150 ευρώ, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούταν πληθώρα ραντεβού, με τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ανά ημέρα.

Πρόσφεραν στους πελάτες γυναίκες και ναρκωτικά

Διακριβώθηκαν ακόμη περιπτώσεις, στις οποίες οι εκδιδόμενες γυναίκες χρησιμοποιούνταν και ως μεταφορείς μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών («βαποράκια»), που τις παρέδιδαν σε υποψήφιους πελάτες.

Ατζέντες στα χέρια των αστυνομικών 

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

πλήθος ψηφιακών συσκευών και φορητών ψηφιακών χώρων αποθήκευσης δεδομένων,

πλήθος από ατζέντες με σημειώσεις και

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης ( sim ).

Οκτώ αυτοκίνητα και 25.000 ευρώ

Επίσης κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ, ως προερχόμενα από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις