Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Στις εκλογές, οι Έλληνες θα πουν στον Τσίπρα “ως εδώ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Στις εκλογές, οι Έλληνες θα πουν στον Τσίπρα “ως εδώ”

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Για την Οικονομία, το Μεταναστευτικό αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, Iο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων, αποκάλυψε ότι την Δευτέρα θα στείλει επιστολή για την διαγραφή του Βίκτορ Όρμπαν, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ αναφερόμενος στο Μακεδονικό δήλωσε ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία αφού είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία, αλλά διατηρεί πάντα το δικαίωμα του βέτο.

Όσο για τις εκλογές εκτίμησε ότι θα γίνουν στις 26 Μαΐου, αλλά πρόσθεσε ότι αν ο κ. Τσίπας θέλει να χάσει σε δύο δόσεις, είναι δικαίωμά του.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Θα πείσω τους δανειστές να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα

Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα. Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα.

Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα.

Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Όρμπαν

Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Για την στάση του στο Μεταναστευτικό. Αφού οι σοσιαλιστές πάντως δείχνουν τέτοια αντίδραση για τον Βίκτορ Όρμπαν, θα έπρεπε να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και για τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Δικαιοσύνη και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών.

Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τις θέσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Όποιος τα αμφισβητεί δεν έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία.

Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Στο Μακεδονικό η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να διχάσει την Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία αναγνωρίζει εθνική ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Γιατί η ιθαγένεια δεν είναι η βορειομακεδονική; Το 70% του κόσμου διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι απαντάς; Ότι το 70% του κόσμου είναι εθνικιστές; Δεν υπάρχει καμία προστασία της ονομασίας Μακεδονικό για τα ελληνικά προϊόντα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μετείχαν στα συλλαλητήρια είναι μετριοπαθείς άνθρωποι.

Η συμφωνία είναι μια διεθνής συμφωνία την οποία θα σεβαστούμε. Αλλά υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ελλάδας. Όσο και να μην μου αρέσει η Συμφωνία, θα την σεβαστώ.

Στις εκλογές, οι Έλληνες θα πουν στον Τσίπρα “ως εδώ”

Οι Έλληνες θα πουν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ…Το συντομότερο το καλύτερο. Φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών. Προβλέπουν πολιτική αλλαγή. Ακόμα και αν δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου, εμείς θα κάνουμε μια καμπάνια εθνικών εκλογών. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο φάσεις, δική του επιλογή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις