Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γιάννης Ζουγανέλης: “Αυτό είναι φασιστικό, θα κινηθώ νομικά”
LIFESTYLE

Γιάννης Ζουγανέλης: “Αυτό είναι φασιστικό, θα κινηθώ νομικά”

Γιάννης Ζουγανέλης: Εξηγεί για ποιο λόγο θα κινηθεί νομικά και αποκαλύπτει πως δεχόταν απειλές για τις δηλώσεις του.

Γιάννης Ζουγανέλης: Συνέντευξη στο Πρωινό έδωσε ο γνωστός καλλιτέχνης, ο οποίος αποκάλυψε τι έχει συμβεί και θα κινηθεί νομικά.

«Είχα ένα κανάλι στο Youtube που εξέθετα τη δουλειά μου, επικοινωνούσα με τον κόσμο και ξαφνικά πάω να κάνω μια ανάρτηση και το κανάλι είναι κομμένο. Μπήκαμε στη διαδικασία να επικοινωνήσουμε μαζί τους και δεν υπάρχουν πουθενά.

Θα κινηθώ νομικά, δεν μπορώ να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ενδεχομένως να το έριξαν, υπήρχαν καταγγελίες, αλλά δεν ήταν τέτοιες που να ρίξουν το κανάλι. Το θεωρώ φίμωση, αντιδεοντολογικό και φασιστικό.

Έχω απειληθεί στο παρελθόν με θέσεις που πήρα, κυρίως για τη φαλλοκρατία. Και μιλάνε με χυδαίο τρόπο ότι υπερασπίστηκα τις γυναίκες, μήπως εγώ έχω τίποτα μέσα γυναικείο, κάτι γελοιότητες», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Γιάννης Ζουγανέλης: Η μήνυση που δέχθηκε πρόσφατα

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι υπέβαλε μήνυση για τις φερόμενες αντι-μεταναστευτικές δηλώσεις του.

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει στην εκπομπή “Τι Λέει” στον Alpha και όταν ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό αναφέρθηκε σε περιστατικό που είχε προσωπικά με μετανάστη. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

“Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια.

Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει “χούμους”. Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό”.

Στη συνέχεια δέχθηκε μηνυτήρια αναφορά από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ρατσιστικές δηλώσεις.

Μετά τις αντιδράσεις διευκρίνισε πως τα λεγόμενά του εν μέρει παρεξηγήθηκαν.

“Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, σέβομαι τους ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους και θέλω να τους αγκαλιάσω”.

“Η φύση μου μου επιτρέπει να σέβομαι περισσότερο το ελληνικό βίωμα και τους Έλληνες. Και βέβαια έχουμε ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά μας και φιλοξενούμε ξένους, μετανάστες. Η φιλοξενία είναι μια μοναδική, ελληνική λέξη. Εγώ απλά είπα, επειδή και ο Έλληνας είναι μετανάστης ακόμα και τώρα, πως έχει μια άλλη ποιότητα. Είναι κακό αυτό; Δεν συμπεριφέρονται οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό όπως συμπεριφέρονται οι μετανάστες στην Ελλάδα. Και όχι όλοι, αλλά ένα μέρος είναι πολύ επιθετικό προς το βίωμα και την καθημερινότητά μας”, δήλωσε.

Δείτε ακόμη: 

Ο Ζουγανέλης, μετά τη μήνυση: “Θέλω να φιλοξενώ αλλά να με σέβεται ο φιλοξενούμενος” (vid)

Ο Γιάννης Ζουγανέλης επανέρχεται και εξηγεί “τι είναι φασισμός”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις